32 mahallenin kadın bakkalı

İlçemizin Şendere Mahallesi´nde 24 yıldır bakkallık yapan Meryem Bahadır, azmi ile bayanlara ilham kaynağı oluyor.

32 mahallenin kadın bakkalı
2.11.2017 12:36:12 2029 0

İlçemizin Şendere Mahallesi´nde 24 yıldır bakkallık yapan Meryem Bahadır, azmi ile bayanlara ilham kaynağı oluyor.

Eşinin yıllar önce açtığı bakkalı aradan geçen süre içerisinde yarı market haline getiren 47 yaşındaki Meryem Bahadır, yaz kış demeden Malatya´nın Akçadağ ilçesi ve Darende´ye bağlı 32 mahallenin grup yolu üzerinde bulunan 100 metrekarelik bakkalında, organik ve doğal ürünlerinde bulunduğu yaklaşık 600 çeşitle hizmet veriyor.

Ağır çalışma koşullarına ve iş yüküne rağmen ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıkta kırsalda bulunan insanlara hizmet sunmaktan büyük bir keyif aldığını aktaran Bahadır, "Burada benim yaptığım bu iş bir hizmettir. Severek ailemle birlikte bu bakkalı işletiyoruz. Çalışmayı seviyorum, üretmeyi seviyorum. Bakkal dükkânımın arkasında besi damımız var, aynı zamanda büyük baş besiciliği yapıyorum. Hem bakkalı yürütüyorum hem de hayvanlarıma bakıyorum. Evim dükkân ile bitişik olduğu için insanlar, gece gündüz yılın her mevsimi neye ihtiyaç olursa gelip buradan alış veriş yapabiliyor. Yaz mevsiminde yazlıkçılar ile buralar yoğun oluyor tabi kışın çok kimse kalmıyor. Bende bu süreçte daha çok hayvancılık işine ağırlık veriyorum. Elde ettiğim hayvansal doğal gıdaları da burada satıyorum." dedi.

Geçtiğimiz yıl muhtar adayı olduğunu fakat sadece eşi ve çocuklarının kendisine oy verdiğini anlatan Meryem Bahadır, "Ben bu mahallede doğdum büyüdüm. 24 yılı aşkın süredir bu civarın ´Bakkal Abla´sıyımdır. Belli bir tecrübe ve girişken bir yapım var. Herkes bizi bilir ve yakinen tanır. İstedim ki bu bilgi ve tecrübe birikimini muhtarlık ile taçlandırayım. Geçtiğimiz dönem muhtarlık için aday oldum, çokta çalıştım sonuçlar belli olduğunda 5 oy aldığımı, sadece benim ve ailemin oy verdiğini gördüm. Üzüldüm tabi, yine aday olur muyum? Bilmem! Ama son nefesime kadar çalışmaktan ve üretmekten geri durmayacağım kesindir." diye konuştu.

Mahalle sakinleri de, uzun yıllardır ilçeye gitmeden ihtiyaç duydukları her şeyi bulabilme imkânı sunduğu için Meryem Bahadır´a teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: mahallenin kadın bakkalı