“30 Yapraklı Gül Şehri Darende” kitabı, beğeni topladı

"Otuz Yapraklı Gül Şehri Darende" kitabı, ilçe protokolünün ve vatandaşların beğenisini topladı.

“30 Yapraklı Gül Şehri Darende” kitabı, beğeni topladı
Kültür-Sanat 24.11.2023 08:41:00 3111 0

Hulusi Efendi Vakfı tarafından Darende’nin tanıtımına katkı sunması amacıyla hazırlanan kitap, ilçemizin manevi iklimine, abide şahsiyetlerine, tarihine, kültürüne, kanyonuna, şelale ve doğal zenginliklerine dikkat çekiyor.

Anadolu’nun manevi güneşi Şeyh Hamid-i Veli ve Hulusi Efendi Hazretleri’nin gül kokulu diyarının güçlü görsel ve doğru bilgilerle dünyaya tanıtılmasına öncülük eden "Otuz Yapraklı Gül Şehri Darende" kitabı, ilçe protokolünün ve vatandaşların beğenisini topladı.

Hulusi Efendi Vakfı’nın öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığının onayı ile hazırlanan eser, Darende’nin turizm zenginliğini yerel ve ulusal alanda tanıtmayı amaçlıyor.

Güzel bir kaynak olmuş

Kaymakam Şeref Gülyer, kitabın güzel bir kaynak olduğunu belirterek, Darende’nin turizmine önemli katkılarda bulunacak bu eserin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenleri kutladı.

Vakıf her zaman örnek ve güzel işler yapar

Belediye Başkanı İsa Özkan da, tarihi ve doğal güzellikleriyle bozkırın ortasında adeta cenneti andıran Darende’nin en güzel şekilde kitapta tanıtıldığını söyledi.

Vakfın her zaman örnek ve güzel işler yaptığını kaydeden Özkan, ilgililere teşekkür ederek, eserin hazırlanmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.