300 Koyun Projesi kapsamında ilk teslimat yapıldı

İlçemizde, 300 Koyun Projesi olarak bilinen ?Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi? kapsamında 1 üreticiye 270 adet damızlık küçükbaş hayvan teslim edildi.

300 Koyun Projesi kapsamında ilk teslimat yapıldı
Gündem 21.09.2019 10:35:10 2419 0

İlçemizde, 300 Koyun Projesi olarak bilinen ?Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi? kapsamında 1 üreticiye 270 adet damızlık küçükbaş hayvan teslim edildi.

Kamuoyunda 300 Koyun Projesi olarak bilinen ?Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi?nin Ziraat Bankası, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ve Tarım Sigortaları Havuzu arasında yapılan protokolle hayata geçirilen damızlık küçükbaş hayvan dağıtımı, Malatya da ilk defa Darende´de başlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın projesinden faydalanan yetiştirici teslim aldığı küçükbaş hayvanları için mutlu olurken, 25 üreticinin de başvurusu onaylandı.

"Devletimizden Allah razı olsun"

Projeden faydalanan ilçemizin Yukarıulupınar Mahallesinde yaşayan Hamit Bilmez, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, uzun zamandır bu desteği beklediğini, ahır ve çoban tutarak gerçekten bu işi yapmak istediğini söyledi.

Bilmez, mahallelinin zaten hayvancılıkla uğraştığını, 10 bin dönüm meraya sahip olduklarını belirterek, ?Bu proje bizim buralar için bulunmaz bir nimet. Altyapı anlamında her şey burada var. 65 bin TL civarında hayvancılık için yatırım yaptım. Yazlık ve kışlık ahırlar oluşturup, 2 çoban tuttum. Proje sayesinde hem buradaki hayvancılığı artıracağız hem de yaylalarımızı değerlendireceğiz. 2 yıl ödemesiz 5 yıl ödeme kolaylığı var. 7 yıl boyunca 300 anaç sabit kalacak şekilde planlama yapılmış. Kırsalda yaşayan bizler için bu 7 yılda yetişecek bin 820´yi aşkın koyun büyük bir servet niteliğinde.? dedi.

Kırsalda yaşayan vatandaşların ve hayvancılığın ilerlemesi adına da çok faydalı olduğuna değinen Bilmez, Projede emeği bulunan herkese minnettar olduğunu kaydetti.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürü Fatih Kurt da Darende´nin küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık için çok uygun bir yer olduğunu söyledi.

Malatya´da ilk defa Darende´de denen bu projenin çok başarılı olacağına inandığını belirten Kurt, "İlçemiz hayvancılık için oldukça müsait bir coğrafyaya sahip. Burası kaliteli ve yüksek meraların olduğu bir yer. Biz küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için mera hayvancılığını önemsiyoruz. Hayvanlarımızı merada otlatmayı istiyoruz. Yukarıulupınar 10 bin dönüme yaklaşık meralara sahip, bu da küçükbaş hayvancılık için büyük önem arz ediyor.? dedi.

Kurt, son olarak kırsalda yaşayan aileler için faydalı olan bu projenin hayırlı olmasını temenni etti.