3. Etap TOKİ doğalgaz mağduru

2017 Ocak´ta inşasına başlanılan ve 2018 Haziran´da teslim edilmesi planlanan 253 TOKİ konutu, doğalgaz verilmediği için bir yıldır sahiplerine teslim edilemiyor.

3. Etap TOKİ doğalgaz mağduru
Gündem 20.06.2019 09:36:41 2344 0

 

2017 Ocak´ta inşasına başlanılan ve 2018 Haziran´da teslim edilmesi planlanan 253 TOKİ konutu, doğalgaz verilmediği için bir yıldır sahiplerine teslim edilemiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dar gelirli aileler için yapılan 12 blok 253 konut, ilçeye verilmesi planlanan doğalgazın gecikmesi nedeniyle hak sahiplerine teslim edilemiyor.

TOKİ yüklenici firma yetkilisi Özkan Polat, 12 bloktan oluşan 253 daire ve iş yerinin yapımının tamamlandığını fakat konutların bir yıldır doğalgaz verilemediği için teslim edilmeyi beklediğini söyledi.

Yapımına başlanıldığında konutların katı yakıt kullanılacak şekilde planlandığını daha sonra ilçeye doğalgaz verilmesiyle sıvı yakıt sitemine geçildiğini dile getiren Polat, ?Bir yıldır konutlarımız hazır şekilde bekliyoruz. İnşaat aşamamızda doğalgazın 2018 yılı içerisinde verileceği söylenmişti. Bizde konutlarımızı doğalgaz kullanılacak şekilde dönüştürerek tamamladık. Şimdi doğalgaz çalışmaları durduruldu. Yetkili makamlarla görüşmelerimizde bizlere 8. ay ve 11. ay da verilecek deniyor. Hala kesin bir bilgi yoktur.? dedi.

?Doğalgaz verildikten 1 hafta sonra teslim edeceğiz?

Hak sahiplerinin konutlarına geçmek için sürekli kendilerine baskı yaptığını kaydeden Polat, ?İlçede konut ihtiyacı var bunu biliyoruz. Bizlerde bir an önce konutları teslim etmek istiyoruz. Doğalgaz verilmeye başlandığı günden bir hafta sonra teslim edeceğiz. Yetkililerin ilçeye verilmesi planlanan doğalgaz sorununu bir an önce çözmesi gerek. Vatandaşın mağduriyeti de bu şekilde çözülmüş olacak.? diye konuştu.

?Yetkililerden açıklama bekliyoruz?

Hak sahibi vatandaşlar da doğalgaz konusunda yaşanan sıkıntının ne olduğunu bilmediklerini ve yetkililerin resmi açıklama yapmasını beklediklerini ifade etti.

 


Anahtar Kelimeler: Etap TOKİ doğalgaz mağduru