23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçemizde tören düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Gündem 24.04.2017 08:32:41 1632 0

İlçedeki kutlamalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce´nin Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı´na çelenk sunmasıyla başladı.

Kutlamalar daha sonra Şehir Stadı´nda ilçedeki okulların katılımı ile devam etti.

Günün anlamına ilişkin konuşmayı yapan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Öğretmeni Yusuf Dingiz, 23 Nisan 1920 tarihinin cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adım olduğunu söyledi.

Dingiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram. Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, onları geleceğe hazırlamak, herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesiyle mümkündür." diye konuştu.

Ardından öğrenciler şiirler, okudu. Çeşitli yarışmalar yapıldı, türküler seslendirildi, halk oyunları ekipleri, gösteri sundu.

İlçede yapılan çeşitli sportif etkinliklerde derece alanlara madalya ve plaketleri verildi.

Törene, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Köse, Cumhuriyet Savcısı, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.