19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü kutlandı
Gündem 19.09.2020 19:44:00 2206 0

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilçemizde tören düzenlendi.

Kaymakamlık önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerinin konulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Garnizon Komutan Vekili Personel Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ahmet Türk, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaparak, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, Türk ulusunun bağımsızlığı, birlik ve beraberliğini korumak uğruna hayatlarını feda etmekten çekinmeyen gazilerin ulusun göz bebeği olduğunu belirtti.

Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert, Gaziler Günü’nün, aziz Türk milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günü olduğunu söyledi.

Gazi Mert, “Gaziler, şehitlerimizle vatanın korunması için her türlü güçlüğe karşı durmuşlardır. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu zamanların, şehit ve gazilerimizi anarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekişmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Törene Kaymakam Malik Çalışır, Garnizon Komutan Vekili Personel Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ahmet Türk, Belediye Başkan Yardımcısı Tuncer Çalık, Cumhuriyet Savcı Emre Kiremitçi, resmi kurum amirleri ve sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı.

Tören sonrasında ilçe protokolü, Hasan Gazi Türbesi ve Şehitliği’ni ziyaret ederek dua etti.


Anahtar Kelimeler: Eylül Gaziler kutlandı