15 Temmuz darbe girişiminin 8. Yılı

İlçemizde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri, bir dizi programla kutlandı.

15 Temmuz darbe girişiminin 8. Yılı
Gündem 16.07.2024 09:33:00 2620 0

İlçemizde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri, çarşı merkezindeki 15 Temmuz meydanında düzenlenen bir dizi programla kutlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin 8’inci yılında gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı, Hacı Hasan Akyol Çarşı Merkezi önünde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ulu Camii Müezzini Ahmet Harbili tarafından 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için Kur´an-ı Kerim okundu. 

Programda Kaymakam Şeref Gülyer, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. 

Kaymakam Gülyer, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşları selamladıktan sonra, tam 8 yıl önce törenin yapıldığı saatlerde milletimizin birlik ve beraberliğine, İstiklal ve istikbalimize, demokrasimize kast eden hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını söyledi.

Hiçbir karanlık gücün bu milleti hakikate tanıklık etmekten ve hakkı yüceltmekten alıkoyamayacağını kaydeden Gülyer, “Necip Milletimiz tarih boyunca; Allah rızası için, vatan, devlet, namus, ittihat ve mukaddesat için; şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırmak için, ezanı mukaddesi vatan semalarında daim kılmak için yüksek bir azim ve kardeşlik ruhuyla hareket etmiştir. Ülkemize komplolar kuran, milletimizi ve devletimizi bölme emelleri güden hainler bilmelidirler ki, bu millet şanlı tarihinin her safhasında olduğu gibi destanlar yazmaya her zaman muktedirdir.” dedi.

Belediye Başkanı Alican Bozkurt da 15 Temmuz'un bir destan olduğunu vurgulayarak, “15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destandır. Bu kutlu mücadelede canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizin bizlere bıraktıkları en büyük miras ise, milletimizin zor zamanlarda kenetlenerek, bağımsızlığımızın ve milli birliğimizin teminatı olacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiş olmalarıdır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 15 Temmuz gecesine ait video ve fotoğraf gösterimi yapıldı. 

İlçede çeşitli camilerde görevli imamlardan oluşan Somuncu Baba İlahi gurubu tarafından çeşitli ilahi ve ezgiler seslendirildi. ‘15 Temmuz’ konulu şiir ve kompozisyonlar okundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı canlı yayın, provizyona yansıtılarak izlendi.

Büyük bir coşku ve geniş bir katılımın olduğu Milli Birlik Günü, Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur’an Kursu Öğrencilerinin okuduğu kısa sürelerin ardından ilçe Müftüsü Sinan Şen tarafından yapılan duayla tamamlandı. 

Son olarak, Niğde’de düzenlenen “Ömer Halisdemir Kahramanlık Kupası ”Geleneksel Okçuluk Müsabakalarında derece elde öğrencilere ilçe protokolü tarafından çeşitli hediye verilmesi ve şehit ve gazi yakınlarının şiir okumasıyla anma programı son buldu.


Anahtar Kelimeler: Temmuz darbe girişiminin .