15 Temmuz darbe girişiminin 6. yılı

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri, 15 Temmuz meydanında düzenlenen bir dizi programla kutlandı.

15 Temmuz darbe girişiminin 6. yılı
Gündem 15.07.2022 22:38:00 2640 0

İlçemizde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri, çarşı merkezindeki 15 Temmuz meydanında düzenlenen bir dizi programla kutlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin altıncı yılında gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı, Hacı Hasan Akyol Çarşı Merkezi önünde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Somuncu Baba Cami İmam Hatibi Bekir Sıddık Durmuş tarafından 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için Kur´an-ı Kerim okundu.

15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin okunup her biri için ´burada´  diye bağırıldığı programda Kaymakam Safa Türkoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Kaymakam Türkoğlu, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşları selamladıktan sonra, tam altı yıl önce törenin yapıldığı saatlerde Türkiye’nin pek çok yerinde bir ihanet girişiminin başladığını hatırlattı.

Türkiye´nin bir saldırıya ve işgal girişimine maruz kaldığını kaydeden Türkoğlu; “Eli kanlı terör örgütü mensubu vatan hainleri devletimize, milletimize, demokrasimize seçilmiş hükümetimize ve anayasal düzenimize karşı kanlı bir darbe girişimi başlattı. Kendi halkına, milletine, meclisine ve ülkesine saldıracak kadar gözü dönmüş hainler, milletimizin gücünü ve cesaretini hesaba katmadılar. Büyük Türk milleti nereden gelirse gelsin açıkça veya haince bütün saldırıları ortadan kaldıracak iman ve cesarete sahiptir.” dedi.

Belediye Başkanı İsa Özkan da tekbirle tankın üzerine giden bir milleti hiç kimsenin esir edemeyeceğini vurgulayarak, fetöcü hainlerin hala aynı vatan düşmanlığını güttüklerini söyledi.

Türkiye’nin üzerinde dünyanın gözü olduğunu aktaran Belediye Başkanı Özkan, "Allah bu ihanet çetelerine fırsat vermesin. Kendi vatanını, milletini satanlara Allah 15 Temmuz da en güzel cevabı onları rezil ederek verdi. Bizim bu cennet vatanı kimseye teslim etmemiz mümkün değil. Bu vatan kolay kazanılmadı. Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bizleri kimse yıkamaz." Diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 15 Temmuz gecesine ait video ve fotoğraf gösterimi yapıldı. İlçede çeşitli camilerde görevli imamlar tarafından ilahiler seslendirildi. ‘15 Temmuz’ konulu şiir ve kompozisyonlar okundu.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı canlı yayın videosu provizyona yansıtılarak izlendi.


Anahtar Kelimeler: Temmuz darbe girişiminin .