15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılı

15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılı
Gündem 16.07.2020 08:52:00 2944 0

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15 Temmuz anma etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak darbe girişiminde şehit olanlar için Kaymakamlık ve Belediye tarafından Çarşı Cami´nde ve Somuncu Baba Külliyesi’nde mevlit programı düzenlendi.

İlçe protokolünün ve vatandaşların katıldığı mevlit programında, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece hayatını kaybedenler ve tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Silahlı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz 2016´da gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olanlar için akşam Hacı Hasan Akyol Çarşı Meydanı’nda anma gecesi düzenlendi.

 Gecede, ilahi, konuşma ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı verilerek Kur’an tilaveti yapıldı.

Programda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Malik Çalışır, 15 Temmuz Şehitlerini rahmetle ve minnetle andıklarını belirterek, “ 15 Temmuz darbe girişiminin 4’inci yıl dönümde hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. Şehitlerimizi de rahmetle ve minnetle anıyoruz. Milletimizin iradesine ve demokratik yaşantımıza Fetullahçı Terör Örgütü (FETO) tarafından yapılan hain darbe karşısında halkımız namluların, tankların, uçakların karşısına dikilerek darbe girişimini önlemiştir. Milletimizin şüphesiz ki cesareti ve iradesine sahip çıkma kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir.” dedi.

Belediye Başkanı İsa Özkan da Türk milletinin asil bir millet olduğuna değinerek, “Fetullahçı Terör Örgütünün (FETO) gerçekleştirdiği hain darbe girişimi sonrası sokaklara dökülen hemşehrilerim, hain kalkışmanın dördüncü yılında da yine meydanlara indi. Birliğin ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledi. Vatanına ve milletine sahip çıkan hemşehrilerimi bir kez daha kutluyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler, vatandaşlar şiir okurken, Darende Müftülüğü İlahi Grubu ve Somuncu Baba Külliyesi İmamları çeşitli ilahiler seslendirdi.

Daha sonra darbe girişiminde yaşananların yer aldığı sinevizyon gösterimi yapılarak Belediye tarafından vatandaşlara dondurma ve su ikram edildi.

Gece son olarak vatandaşlar, bayraklar eşliğinde Fetullahçı Terör Örgütünü lanetleyen sloganlar attı.


Anahtar Kelimeler: Temmuz darbe girişiminin .