15 Temmuz´un yıldönümüne hazırlık

Darende´de 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümü nedeniyle ilgili anma programları düzenlenecek.

15 Temmuz´un yıldönümüne hazırlık
Gündem 10.07.2017 08:48:56 1541 0

Darende´de 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümü nedeniyle ilgili anma programları düzenlenecek. Bir hafta sürmesi planlanan anma programları çerçevesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Darende Kaymakam Vekili Tolga Özdemir ve Belediye Başkanı Süleyman Eser, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde gerçekleşecek anma programına ilişkin kurum amirleri, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi.

Kaymakam Vekili Özdemir toplantıda bir konuşma yaparak, 15 Temmuzda yaşanılanları asla unutmayacak ve unutturmamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Başkan Süleyman Eser de, ilçede 15 Temmuz gecesi sabaha kadar çeşitli etkinlikler düzenleyecekleri bilgisini aktararak, 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için imanlı ve vatanını bayrağını seven gençlere çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi yapılacaklara ilişkin bilgi veren İlçe Müftü Vekili Vaiz İbrahim Ateş ise şunları aktardı;

?15 Temmuz anma gecesinde, ilk olarak Kuran´ı Kerim tilaveti yapılacak. Daha sonra camilerde sela okunacak. Kaymakam ve Belediye Başkanı birer selamlama konuşması yapacak. Şiir yarışmalarında birinci seçilen eser okunacak. İlçede görevli imamlardan oluşan ilahi korosu çeşitli eserler seslendirecek. Akademisyenler tarafından ?şehitlik ve birlik beraberlik´ ile alakalı konferans verilecek. 15 Temmuz gecesine ait Cumhurbaşkanı tarafından hazırlanan video gösterimi olacak. 15 Temmuz şehitlerin ismi tek tek anılacak. Yaz kursu öğrencilerin etkinlikleri ile minik hafızlar Kur´an ziyafeti sunacak. Dualar edildikten sonra meydandaki etkinliğin ikinci etabına geçilmeden D 300 karayolunda yürüyüş yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan´ının saat 02.00 sularındaki yapacağı ulusa sesleniş konuşması canlı verilecek. Daha sonrasında teşekkür konuşmalarının ardından sabah namazı için camilere geçilecek.