Ramazandan sonra ayrılacak

Ramazandan sonra ayrılacak

Ramazandan sonra ayrılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan atama ile çok sayıda ilçe müftüsünün görev yeri değişti. 4 yıldır Darende’de görev yapan Dr. Nurdoğan Türk, yeni atamalarla İzmir’in Çeşme ilçesine tayin edildi. Nurdoğan Türk’ten boşalan göreve Kilis İl Müftü Yardımcısı Ahmet Varol atandı.

Müftü Türk’ün Ramazan ayı sonuna kadar görev yaptıktan sonra ilçeden ayrılmayı planladığı öğrenildi.

Özellikleriyle güzel ilçe

Huzurlu bir ilçede görev yapmanın memnuniyetini yaşadığını kaydeden Nurdoğan Türk; "Darende, sahip olduğu değerleri, özellikleriyle güzel bir yer. Burada çalışmak bize mesleki anlamda önemli tecrübeler kazandırdı. Din hizmetleri konusunda vatandaşlara görev ve sorumluluklarımız çerçevesinde elimizden geleni yapmaya çalıştık" dedi.

Müftü Türk’ün özgeçmişi

1969 tarihinde Kocaeli’nde dünyaya geldi. Mısır–Kahire’deki el-Ezher Üniversitesi Usulid-din Fakültesinde 4 yıl Arapça eğitimi aldı. 1992 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kocaeli Müftülüğü’nde vekil İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2006 tarihinde Van İli Özalp İlçesi Müftülüğüne atanan Nurdoğan Türk, 19 Kasım 2007 tarihinde Darende’ye tayin edildi. Arapça, Almanca, İngilizce bilen Türk, evli, bir kız ve bir erkek çocuğu babasıdır.

Diyanet İşleri Başkanlığı hac ve umre organizasyonlarında görev alan Türk ayrıca Danimarka Aaberna şehrinde 1 aylık irşad görevinde bulundu. Müftü Türk`ün "Kur’an`da Kitap Kavramı" ve "Günümüz Ticaretine İslami Bakış" adlı yayınlanmış iki eseri vardır.