DHDH´de HİMS 6 ile dijital dönem başladı

Bakan Tüfenkçi, Hulusi Efendi Devlet Hastanesi´nin EMRAM Seviye 6 kriterlerini taşıdığını ve ?Dijital Hastane? olarak kabul edildiğini açıkladı.

DHDH´de HİMS 6 ile dijital dönem başladı
Sağlık 2.12.2017 15:05:57 2742 0

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ilçemizdeki Hulusi Efendi Devlet Hastanesi´nin uluslararası düzeyde akreditasyon ve standart modeli olan EMRAM (Elektronik Tıbbi Kayıt Adaptasyon Modeli) Seviye 6 kriterlerini taşıdığını ve ?Dijital Hastane? olarak kabul edildiğini açıkladı.

Malatya´da temaslarda bulunan Bakan Tüfenkci, Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS (Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu) işbirliğinde yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında, Malatya´da 3 hastane olmak üzere Darende´den de Hulusi Efendi Devlet Hastanesi´nin, EMRAM Seviye 6 kriterlerini karşıladığını ve dijital yani kâğıtsız ve akıllı hastane olarak tanınmaya hak kazandığını aktardı.

Bekleme süresi azalacak

Dijital hastanenin, iş akış süreçlerini bilgi ve iletişim teknolojilerine entegre edeceğini böylece hastaların ellerinde kağıtlarla sıra beklemesine gerek kalmayacağını vurgulayan Bakan Tüfenkci,  ?Bu sistem vatandaşlarımızın hastanede bekleme sürelerini azaltıp hastaya ayrılan vakit artıracak. Sağlık kayıtlarının dijital olarak saklanması ve rapor edilmesi hasta takibini artıracak, tıbbi ve idari hataları en aza indirecektir. Teşhiste ve hasta işlemlerinde hız kazandıracak,  değerlendirmelerde doğruluk ve kaliteyi artıracaktır. Dijitalleşme, hastane dışındaki bireylerin de hizmetlerden faydalanabilmesini sağlayacak, aynı zamanda uzak mesafelerdeki sağlık çalışanlarını ve birimlerini de birbirine bağlayacaktır? dedi.

Hizmet kalitesini artıracak

Bakan Tüfenkci, Seviye 6 kriterini alan Hulusi Efendi Devlet Hastanesi´nin dijital ve güvenli olduğunun tescillendiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

?Hükümet olarak her alanda olduğu gibi vatandaşlarımızın daha kaliteli sağlık hizmeti alması için var gücümüzle çalışıyoruz.  Her alanda çağdaş uygulamaları ülkemize getirmek, dijital uygulamaları yaygınlaştırarak hizmet kalitesini ve hızını artırıyor, hizmete ulaşmayı kolaylaştırıyoruz. Bugün dijital hastaneler; elektronik sağlık kaydı, tele sağlık uygulamaları, uzaktan hastalık yönetimi ile hataları azaltmaya, maliyetleri düşürmeye, hizmet kalitesini artırmaya ve hızlandırmaya, hasta memnuniyetini yükseltmeye önemli katkı sağlıyor. Ayrıca dijitalleşme, sağlık hizmetinde mobilitenin elde edilmesini sağlayarak hasta takibi ve toplam sağlık çıktısı açısından eski ile kıyaslanamaz derecede ilerleme getiriyor. Bu süreç hastanın sağlık okuryazarlığını önemli düzeyde artırdığı gibi, kendi tedavisinin her alanda ortağı haline gelmesini de sağlayarak, sağlığa erişimin yanında tedaviye erişimi de önemli oranda kolaylaştırıyor.?