Tarih: 04.10.2025 11:39

Kültür Yolu Festivali ilçemizde açık hava sinemasıyla başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen "Sinema Yollarda" etkinliği, 6 Ekim Pazartesi günü ilçemizde sanatseverlerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen program kapsamında saat 18.00'de açık hava konseri, ardından ise 19.15'te ücretsiz açık hava sinema gösterimi gerçekleştirilecek. İlçe halkı ve ziyaretçilerin yoğun katılım göstermesi beklenen etkinliklerde, yıldızların altında müzik ve sinema keyfi bir arada yaşanacak. 

Festival çerçevesinde Malatya'nın yedi farklı ilçesinde yapılacak gösterimlerde, seçilen filmler geniş kitlelere hitap edecek. Etkinlik, özellikle gençler ve aileler için kültürel bir buluşma noktası olmayı hedefliyor.

Yetkililer, festivalin Malatya'nın kültürel zenginliklerini sanatla bütünleştirdiğini belirterek, sinema gösterimlerinin aynı zamanda ilçelerin sosyal yaşamına da canlılık katacağını ifade etti.

"Sinema Yollarda, sadece bir festival etkinliği değil, aynı zamanda kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlara kültür ve sanatın taşınması açısından da büyük önem taşıyor."

Programın ilk durağı olan Darende'deki gösterimin ardından festival kapsamında sinema ve müzik etkinlikleri diğer ilçelerde devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —