Yurt hayatını "iyiliğe" dönüştürüyorlar

Darende´de yurtta kalan bir grup lise öğrencisi, eğitimlerinden arta kalan zamanlarda el emeği göz nuruyla yaptıkları hediyelik eşyaları satarak ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor.

Yurt hayatını
Eğitim 16.04.2019 09:20:42 3112 0

Darende´de yurtta kalan bir grup lise öğrencisi, eğitimlerinden arta kalan zamanlarda el emeği göz nuruyla yaptıkları hediyelik eşyaları satarak ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor.

Türkiye´nin farklı illerinden gelerek ilçedeki çeşitli okullarda eğitim gören ve Özel Ayşe Sıdıka Hanım Ortaöğrenim Kız Yurdu´nda kalan yaklaşık 90 kız öğrenci, derslerinden arta kalan zamanlarda hediyelik eşya üretiyor.

Akşamları ve hafta sonları atölyelere katılan öğrenciler, hiç görmedikleri ihtiyaç sahibi ailelerin zorlu hayatına dokunmak ve iyilik köprüsü kurmak için kokulu sabunlardan, magnete, sepetten, kanaviçeye kadar çok sayıda ürün yapıyor.

Genç yaşlarında hayır kervanına dahil olan öğrenciler, yurt hayatlarını topluma faydalı örnek bir projeye dönüştürmenin mutluluğunu yaşarken, emekleriyle ihtiyaç sahiplerine ışık oluyor.

El becerilerine göre yaptıkları hediyelik eşyaları kermes ve turistik tesislere toplu olarak satan öğrenciler, elde ettikleri gelirlerle muhtaçlara destek oluyor.

Yurt Müdiresi, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin isteği üzerine beceri atölyeleri kurarak hem kişisel gelişimlerine hem de yardımseverlik duygularının gelişmesine katkıda bulunduklarını söyledi.

Atölyelere katılan kızların maddi durumunu hiç bilmediği aileler için yaptığı el emeği hediyelik eşyaların onları çok mutlu ettiğini belirten Müdire, şöyle devam etti

"Yurdumuzdaki tüm öğrenciler ücretsiz konaklamaktadır. Ülkemizin birçok yerinden eğitim için burayı tercih eden kızlarımızın yanı sıra kırsaldan gelen çocuklarımız da var. Bir grup öğrenci bizlere ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak istediğini ilettiklerinde bu projenin doğmasına vesile oldu. Biz onlara imkân ve malzeme verdik. Onlarda zaman ayırarak bilgi ve becerilerini kattı. Ortaya çok güzel ürünler çıktı. Bu hediyelik eşyaları satabileceğiz uygun ortamında da olması sürekliliği sağladı."

- "Çok güzel işler çıkarıyorlar"

Atölyeyi etüt ve yemek haricindeki zamanlarda kullanan öğrencilerinin iyilik yapmak için yarışa girdiklerini dile getiren Müdire, "İlk başlarda bilgisi ve tecrübesi olanlar bir şeyler üretiyordu şu an kimisi annesinden kimisi akrabasından bilgi alarak çok güzel işler çıkarıyorlar. Yaptıklarının ne kadar güzel olursa o kadar pahalı olacağını ve elde edilecek bu kazancın bazı ailelerin mutluluğuna döneceğini bildikleri için bazen bu iyilik yarışına dönüşebiliyor. Öğrencilerimiz kadar biz de çok mutluyuz. Bu atölyeden elde edilen gelirle 5 aileye aylık düzenli olarak yardımda bulunuyoruz." diye konuştu.

- "Çok güzel bir duygu"

Kanaviçe kolye yapan lise öğrencisi Buse Çiftçioğlu da iyilik yaptıkları için çok mutlu olduğunu söyledi.

Hiç bilmedikleri insanlara destek olmanın gururunu yaşadığını dile getiren Çiftçioğlu, "Ben ve benim gibi birçok arkadaşım burada el becerilerine göre hediyelik eşya yapıyor. Hayata değer katmak için yaptığımız işi büyük bir özveri ve gayretle yapıyoruz. Elde edilen gelirlerin ihtiyaç sahibi bazı ailelerin mutluluğuna dönüşmesini bilmek çok güzel bir duygu." diye konuştu.

Öğrencilerden Dilek Meşe ise atölye gurubu arkadaşlarıyla el emeği göz nuru olarak yaptıkları hediyelik eşyaları büyük bir keyifle hazırlayarak yurt yönetimine teslim ettiğini ifade etti.

Meşe, eğitim yolculuklarında böylesi anlamlı bir iyiliğe katkıda bulundukları için kendisini çok şanslı olduğunu kaydetti.