Yukarıulupınar’da köy tipi afet evlerin temeli atıldı

Mahalleye 64 köy evi, cami, ahır, sosyal donatı ve çevre düzenlemesi planlanıyor.

Yukarıulupınar’da köy tipi afet evlerin temeli atıldı
Gündem 11.12.2023 14:20:00 3360 0

Depremler nedeniyle zarar gören ilçemizin kırsalındaki Yukarıulupınar Mahallesi'nde, köy tipi kalıcı konutların temeli atıldı. Mahalleye 64 köy evi, cami, ahır, sosyal donatı ve çevre düzenlemesi planlanıyor.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen ilçemizde, depremzedeler için başlatılan seferberlik devam ediyor.

İlçe merkezin henüz bir çalışma yapılmazken kırsaldaki mahalleler için kollar sıvandı. Bu kapsamda Yukarıulupınar Mahallesi'nde köy tipi tek katlı kalıcı afet evlerinin temel kazı inşası başladı.

5 evin tamamen yıkıldığı, 84 evde ağır hasar oluştuğu mahalle için 64 köy evi, cami, ahır, sosyal donatı ve çevre düzenlemesi planlanıyor.

Mahalle sakinleri, kısa sürede teslim edilmesi öngörülen evlere kavuşmayı heyecanla bekliyor.

Yapılan evlerin 3 oda ve 1 salondan oluştuğunu anlatan Mahalle Muhtarı Hamit Bilmez, bir yandan yıkımlar yapılırken bir yandan da kalıcı köy evlerinin temeli atıldığını anlatarak, “Mahallemde toplam 84 ev ağır hasarlı. Şuan yıkımlar devam ediyor. 3 gündür ekipler burada 25 evi yıkarak enkazını kaldırdı. Vatandaşlarımızın bir kısmı yerinde dönüşüm istiyor bir kısmı ise Karatepe mevkiinde inşası devam eden evleri istiyor.” dedi.

Kalıcı konutların bahar ayı gibi teslim edilmeye başlanacağı bilgisini paylaşan Muhtar Bilmez, “Allah devletimizden razı olsun. Çalışmalar kar yağmur dinlemeden devam ediyor. Karatepe dediğimiz mevkiye güzel bir mahalle kuruluyor. Ben inşaat alanını gezdim, tamamlandığında eminim herkesin beğenisi alacak. Cami, okul ve marketinde yapılmasıyla yeni bir Yukarıulupınar doğmuş olacak.” dedi.

Mahalle sakinleri de köy tipi evlerin projesinin çok güzel olduğunu belirterek, yetkililere teşekkür etti.