Yıldız güreşçilerden Darende´ye 5 madalya

Okullar Arası Yıldız Serbest Güreş İl Şampiyonasında, genç güreşçilerimiz, 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Yıldız güreşçilerden Darende´ye 5 madalya
Gündem 21.12.2017 15:38:00 2342 0

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Okullar Arası Yıldız Serbest Güreş İl Şampiyonasında, genç güreşçilerimiz, 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Battalgazi Spor Salonu´nda düzenlenen şampiyonada, yıldızlar serbest stil güreş müsabakaları 9 okul ve 47 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Greko-Romen stil güreş müsabakalarına ise 11 okuldan 33 sporcu katıldı.

Darende Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan 9 kişilik genç güreşçilerimizin serbest stilde mücadele ettiği finallerde, 47 kiloda İbrahim Yıldırım altın madalyayı alırken, yine 47 kiloda Muhammet Kelir, 42 kiloda Osman Hulusi Yıldırım ve 73 kiloda Yunus Emre Önal ikinci olarak gümüş madalya aldı. 59 kilogramda Mehmet Ali Tayfun ise 3. olarak bronz madalya aldı.  

Müsabakalarda derece elde eden sporculara madalya ve belgeleri Güreş İl Temsilcisi Hasan Aslan tarafından verildi.

İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürü aynı zamanda Güreş Antrenörü Mithat Böke, finallerin zorlu bir müsabaka olduğuna değinerek, 9 sporcu ile katıldıkları müsabakada, 5 madalya kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

16-18 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan Niğde Bölge Şampiyonası´na bir öğrenci göndereceklerini ifade eden Böke, ?Öğrencimiz İbrahim Yıldırım, İç Anadolu Bölge Şampiyonası´nda hem Darende´mizi hem de Ahmet Çokyaşar İlköğretim Okulu temsil edecek. Biz de kendilerini bu turnuvaya en iyi şekilde hazırlayacağız.? ifadelerini kullandı.