Yılan hikayesine dönen Karahan Tüneli´ni Başbakan açacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, partisinin Darende ilçe yönetimini ziyaret etti.

Yılan hikayesine dönen Karahan Tüneli´ni Başbakan açacak
Gündem 5.06.2016 10:14:16 1453 0

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, partisinin Darende ilçe yönetimini ziyaret etti.

Çalık ziyarette yaptığı konuşmada, Darende´nin 14 yıllık Ak Parti iktidarlığında çok büyük emeği, oyları ve duası olduğunu, bu vesile ile Darendelilere teşekkür ettiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım beyin yeni dönemiyle hizmetlerin yıldırım hızıyla artarak devam edeceğini aktaran Çalık, ?Türkiye ile birlikte Malatya´ya, Malatya ile birlikte Darende ye hizmete devam edeceğiz. Çok önemli hizmetleri Darendeli hemşerilerimizle buluşturduk Allah´ a hamdolsun. Yerel yöneticilerimizin yaptığı çalışmalar çok fazla. Karahan Tünelin de yaşanan aksaklıklar sizin gibi bizi de çok üzdü. Bunun en büyük sebebi müteahhit firmanın yaşamış olduğu hadiseler ve toprak zeminin tavanının kayması oldu. Yoksa Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım´ın Ulaştırma Bakanlığı süresi dahil olmak üzere, üzerimize düşeni yıldırım hızıyla yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Yılan hikâyesine dönen Karahan Geçidi´nin açılışını Allah izin verirse Sayın Başbakanımız Binali Yıldırımla beraber yapacağız, bunu da sizlere müjdelemiş olayım.? dedi.

Sorumlulukların arttıkça, omuzlarındaki yükünde artığını aktaran Çalık sözlerini şu şekilde tamamladı:

?Darende başta olmak üzere Malatya´nın ve tüm Türkiye´de ki vatandaşlarımızın bu yükü paylaşmak için bize omuz vermesi lazım. Yerel yönetimlerimiz, muhtarlarımız, belediye başkanlarımız ve tüm seçilmiş arkadaşlarımızla beraber bu sorumluluğu üstleneceğiz.  Bize verilen bu makamlar ne benim ne Bülent Bakanın, bu makamlar bizim güzel Malatya´mızın. Bu nedenle sizden hiç kopmadan ayrılmadan beraberce yol yürümeye devam edeceğiz.?

Ziyarette hemşehrilerine seslenen Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, büyük şehir belediyesi olarak yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını aktararak, ?Bir çok ilçemizin alt yapısını yeniliyoruz.  Yaklaşık 240 milyonun üzerinde sadece MASKİ´nin yatırımları var. İnşallah bu sene de MASKİ olarak ta öncelikle alt yapı çalışmaları devam edecek. Hedefimiz bin km sıcak asfalt dökmek.? dedi.

Başkan Eser ise hizmet ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, ?Hizmetler Darende´ye yıldırım hızında gelmektedir. Öznur Hanım´ın ve Büyük Şehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır beyin destekleri her zaman yanımızda. Hizmetlerimizde ufak tefek aksaklık yaşanıyor, projelerimizin Ankara dan üst düzey takibi yapılıyor, Ahmet Bey ilçemizin sorunlarını zaten çözüyor. Sizleri ziyaret için gelmişler. Onları aramızda görmekten her zaman mutluluk duyuyoruz. Sizlerin adına ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.? dedi.

Daha sonra Çalık ve beraberindeki heyet, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi´yi ziyaret ederek yemekte bir araya geldi.

İlçedeki temaslarını tamamlayan heyet daha sonra Malatya´ya hareket etti.