Yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı

İlçemizde düzenlenen toplantıda 2023 yılı değerlendirildi.

Yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı
Gündem 18.12.2023 14:23:00 2762 0

İlçe Kaymakam Şeref Gülyer ve Belediye Başkanı İsa Özkan’ın başkanlığında Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, kış tedbirleri, devam eden yıkımlar, TOKİ hak sahipliği ve mahallelerde yapılan çalışmalar ele alındı.

Toplantıda Kaymakam Gülyer, deprem sonrası yıkımların ve deprem konutlarının yapımının devam ettiğini aktardı. 

2003 yılı değerlendirdiklerini kaydeden Gülyer, “Ana konumuz yıkımlar ve devam eden süreç. Bugün itibariyle yıkımların %40’ı tamamlandı. İlk başladığımızda 3 şirket yıkım yapıyordu bu sayı 7’yi bul ve işler daha da hızlandı. Yıkımlar kar düşene, iklim müsaade edene kadar devam edecek. Yıkımları, emniyet ve jandarma sizleri bilgilendiriyor zaten. İkinci konumuz konteynerler. Şuan merkezde tam teşekküllü konteyner kentimiz var. Kırsaldaki mahallelerimizde 400’e yakın bireysel konteyner var. Yıkımlardan etkilenen vatandaşlarımız için merkezdeki konteynerlerimizde yer var, kimseyi mağdur etmeden buraya alabiliriz. Tabi ki bireysel konteyner verilmemiş ve kira yardımı almıyor olacak. Üçüncü olarak kömür dağıtımı %50’lik kısmı mahallelerimize ulaştırmış durumundayız. Devamı geldikçe dağıtımlarımız kontrollü olarak devam edecek.” dedi.

Son olarak Kaymakam Gülyer, yol üzerindeki Darende’nin kış tedbirleri konusunda büyük bir tecrübesi olduğunu belirterek, tüm kurumların hazır olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı İsa Özkan da 2023 yılında çok büyük acılar yaşandığını ve kamu kurumları olarak ilk günden bugüne yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Deprem sonrası ilçeye 870 köy evinin ihale edildiği bilgisini veren Özkan, “Deprem sonrasında devletimiz bir çok çalışma başlattı. Şuan kırsal mahallelerimizde 870 köy tipi afet evinin yapımı sürüyor. 2 yıl içerisinde ilçemize TOKİ marifetiyle yaklaşık bin 500 deprem konutu yapılacak. Biliyorsunuz 2 binin üzerinde yapımızda hasar oluşmuştu. Depremlerde oluşan bu hasarı inşallah birkaç yıl içerisinde atlatmış olacağız. Kış tedbirleri konusunda da tüm kurumlar olarak el ele vererek ilçemize hizmet edeceğiz.” diye konuştu.

Muhtarlar ise deprem sonrası hak sahipliği, yıkımlar ve diğer konulardaki sorunlarını iletti. 

Toplantıya, kurum amirleri ve mahalle muhtarları katıldı.