Yeşilay Haftası etkinlikleri

Mehmet İzzet Paşa Ortaokulu öğrencileri etkinlik düzenleyerek ?Sende söz ver´ adlı yürüyüş yaptı.

Yeşilay Haftası etkinlikleri
Eğitim 11.03.2017 08:09:14 2925 0

1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında, Mehmet İzzet Paşa Ortaokulu öğrencileri etkinlik düzenleyerek ?Sende söz ver´ adlı yürüyüş yaptı.

Mehmet İzzet Paşa Ortaokulu tarafından METEM Konferans Salonu´nda düzenlenen programa, milli eğitim şube müdürü Hüseyin Arslan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Metin Demir burada yaptığı konuşmada, sağlığa zararlı maddelerin kullanımının önlenmesi, toplumun bilinçlenmesi adına Yeşilay Haftası´nı önemsediklerini belirtti.

Alkollü içki, sigara ve uyuşturucunun zararlarının bilindiğini ancak buna rağmen insanların bu zararlı maddeleri tükettiğini dile getiren Demir, "5 Mart 1920´de Hilal-i Ahtar Derneği adıyla kurulan ve günümüzde Yeşilay Derneği olarak bildiğimiz kuruluşun amacı, alkollü içki, sigara ve uyuşturucunun zararlarını topluma anlatmak ve bunları içenleri vazgeçirmektir." dedi.

İki bölümden oluşan programda öğrenciler, alkol ve sigaranın zararını skeç, şiir ve videolarla anlattı.

Etkinlik sonrasında okul önünde toplanan öğretmen ve öğrenceler, sigara, alkol, kumar ve internet bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla ilçe merkezine yürüdü.

Kaymakamlık önünden başlayan yürüyüşte, öğrenciler tişört ve yaka kartı taktı.

Öğrenciler hazırladıkları pankartlarla sigara, alkol, kumar, internet bağımlılığının zararları ve sağlığın önemiyle ilgili slogan atarak yürüdü. İlçe esnafına bilgilendirici broşür dağıtan öğrenciler esnafa sigaranın ve maddelerin zararlarını anlattı.

İlçeyi gezen grup tekrar okul önüne gelerek yürüyüşü sonlandırdı.


Anahtar Kelimeler: Yeşilay Haftası etkinlikleri