Yenikapı´da Darende rüzgârı esiyor

İstanbul´daki Malatya Tanıtım Günleri´nde Darende´nin standı ilgi odağı oldu.

Yenikapı´da Darende rüzgârı esiyor
Hemşehriler 13.10.2018 08:08:11 1951 0

İstanbul´daki Malatya Tanıtım Günleri´nde Darende´nin standı ilgi odağı oldu.

Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) tarafından İstanbul´da düzenlenen Malatya Tanıtım günleri, Yenikapı fuar alanında kapılarını hemşehrilerimize açtı.

14 Ekim Pazar günü akşamına kadar açık kalacak tanıtım günlerinde, Malatya´nın tarihi ve turistik yerleri ile yemek kültürü tanıtılıyor. İstanbul´daki Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinde yer alan ilçemize ait stant ise ilgi odağı oldu.

İstanbul Yenikapı etkinlik alanında düzenlenen ?2. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri´ programında çok sayıda bakanın yanı sıra, 64 ve 65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatya milletvekili Bülent Tüfenkci, Milletvekili Öznur Çalık, Milletvekili hemşehrimiz Halis Dalkılıç, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, siyasi parti başkanları, vakıf ve dernek başkanları, hemşehrilerimiz ve vatandaşların akın ettiği stant büyük ilgi gördü.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin diyarını birçok ismin ziyaret ettiğini söyledi.

Gurbetteki Darendelilerin standa gelerek hasret giderdiğini aktaran Eser, ?Kıymetli hemşehrilerimizi burada ağırlıyor, Somuncu Baba´mızın ekmeğinden, Hulusi Efendi Hazretleri´nin semaver çayından, hanım kardeşlerimizin ev baklavasından ve lezzetli, bereketli kayısımızdan ikram ediyoruz. Aynı zamanda ilçemizin tarihi, kültürü, çinisi, kenger sakızı ve yöresel ürünlerinin tanıtımını yapıyoruz. Hemşehrilerimizin ilgisi görülmeye değer. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 3 gün daha buradayız. Standımıza yoğun ilgi gösteren Malatyalı hemşerilerimize ve tüm vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Açıldığı günden beri standın dolup taştığını ve Darende´nin Malatya´nın göz bebeği olduğunu bir kez daha müşahede ettiklerini ifade eden Eser, fuar boyunca İstanbul´daki tüm hemşehrilerini mutlaka beklediklerini aktardı.


Anahtar Kelimeler: Darende Yenikapı rüzg esiyor