Yeni ilçe terminali açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımı ile düzenlenen Toplu Açılış Töreni kapsamında açılışı yapılan, Büyükşehir Belediyesi yeni ilçe terminali hizmet vermeye başladı.

Yeni ilçe terminali açıldı
Gündem 28.02.2017 21:19:16 1715 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımı ile düzenlenen Toplu Açılış Töreni kapsamında açılışı yapılan, Büyükşehir Belediyesi yeni ilçe terminali hizmet vermeye başladı.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bilgilere göre, eski Köy Garajında faaliyette bulunan ilçemiz firmaları yeni ilçe terminaline taşındı.

Yeni ilçe terminalinin hizmete girmesiyle birlikte, bu alanı kullanacak olan toplu taşıma araçlarının herhangi bir trafik sıkışıklığına meydan vermemeleri için daha önceden Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından geliş ve gidiş güzergâhlarının belirlendiği dile getirildi.

23 Şubat Perşembe gününden itibaren Darende, Doğanşehir, Akçadağ, Yazıhan, Hekimhan ve Kuluncak ilçeleri ile bunlara bağlı mahallelerden gelen toplu taşıma araçlarının belirlenmiş olan yeni güzergâhı kullanmaları gerektiği ifade edilirken, bu güzergâh dışına çıkacak sürücülere ise cezai işlem uygulanacağı ifade edildi.

İlçemizden Malatya´ya giden vatandaşlar, MAŞTİ, yeni Devlet hastanesi önü, Dedekorkut Parkı ve 91 Bin Dev Öğrenci İlkokulu önünde inebilecek.

Dönüşte ise, dileyen yeni terminaldeki yazıhaneden, Taner Kız Öğrenci Yurdu önünden ve Büyükşehir Belediyesi karşısında binebilecek.


Anahtar Kelimeler: Yeni ilçe terminali açıldı