Yedi Uyurlar´dan Darende´ye ziyaret

Ashab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği üyeleri, Ashab-ı Kehf hikayesini anlatmak amacıyla o döneme ait temsili kıyafetlerle ilçemizde temaslarda bulundu.

Yedi Uyurlar´dan Darende´ye ziyaret
Gündem 8.08.2016 09:49:31 2707 0

 

Ashab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği üyeleri, Ashab-ı Kehf hikayesini anlatmak amacıyla o döneme ait temsili kıyafetlerle ilçemizde temaslarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi ilçe Başkanı Ali Gök tarafından düzenlenen etkinlikle ilçemize gelen dernek üyeleri, Somuncu Baba Külliyesi, Hasan Gazi Türbesi ve Şehitliği, Kanyon ve Kudret Havuzu´nu gezdi.

Günpınar Şelalesinden ilçemize kadar yürüyerek gelen Gönül Elçileri, ilk olarak Hasan Gazi Türbesi ve Şehitliği´ni gezerek ilçe başkanı Gök´ün vermiş olduğu kahvaltıya katıldı.

Daha sonra Hulusi Efendi Vakfı´nı ziyaret eden Ashab-ı Kehf Gönül Elçileri, burada Vakıf Genel Müdürü Ziya Töksözlü tarafından yapılan hizmet ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Darende´nin gelişime ve kültürüne yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eden heyet, Vakfın hizmetlerini Afşin´de  her zaman duyduklarını ve takdirle karşıladıklarını söyledi.

Dernek Başkanı Hüseyin Bozkurt Somuncu Baba Külliyesi ziyaretinde gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıldır Ashab-ı Kehf´i anlatmak için Türkiye genelinde yerel ve ulusal birçok etkinliğe katıldıklarını söyledi.

Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin diyarı, ilim ve hikmet beldesi Darende´ye belli bir mesafeyi yürüyerek geldiklerini ifade eden Bozkurt, "8 yıl önce arkadaşlarla bir araya gelerek ilçemizdeki Ashab-ı Kehf ve Yedi Uyurlar Mağarası´nın tanıtımına katkı sağlamak için bu ekibi oluşturduk. Birçok yürüyüş ve kültürel etkinliklere katıldık. Buralarda vatandaş ilgi gösterirken biz de hem broşür dağıttık hem de uzatılan mikrofonlara Yedi Uyurlar´ın hikayesini anlattık." dedi.

Aradan geçen süre içerisinde inanç turizmi açısından önemli bir merkez olan Afşin Ashab-ı Kehf Külliyesinin tanıtımına ciddi bir katkı sağladıklarını düşündüğünü aktaran Bozkurt, "Bugün burada Yedilerimiz ve Kıtmirimiz ile Somuncu Baba Külliyesi civarında insanlara Ashab-ı Kehf´i anlatıyoruz. İlk defa duyanlar da oluyor, çokça duymuş fakat gerçeğinin nerede olduğunu bilmeyen de çıkıyor. Biz bu kafalardaki karışıklığı giderici gerçek bilgileri paylaşarak onları davet ediyoruz." diye konuştu.

Ashab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği üyeleri, kahvaltıda bir araya geldikleri Darende Kaymakam Ali Türk´e, ay-yıldızlı forma hediye etti.

Ziyarette heyete Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi İbrahim Alagöz, Malatya BBP İl Yönetimi, Afşin BBP İlçe Başkanı Ecevit Kavak eşlik etti. 


Anahtar Kelimeler: Yedi Uyurlar Darende ziyaret