Vergi haftası etkinlikleri

Darende Mal Müdürü Hüseyin İğde, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Kaymakamı Ali Türk´ü makamında ziyaret etti.

Vergi haftası etkinlikleri
Gündem 6.04.2016 12:21:47 1914 0

 

Darende Mal Müdürü Hüseyin İğde, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Kaymakamı Ali Türk´ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Türk, ilçede görevli maliye personelinin Vergi Haftasını kutladı.

Ziyarette, güçlü ve bağımsız devletlerin temel ekonomik kaynağının vergiler olduğunu belirten Türk, "Ülkemizde de kamu giderlerinin finans kaynağını vergi gelirleri oluşturmaktadır. Bu itibarla kamu hizmetlerinin daha kaliteli sunulabilmesi için, tahakkuk eden vergilerin tahsilat oranlarının yüksek olması da önem arz etmektedir. Devletin artan kamu harcamalarını karşılama ve kendinden beklenen görevleri yerine getirme noktasında önemli bir yere sahip olan vergiler, kamu yatırımlarının gerçekleşmesi, sosyal adaletsizliğin ortadan kaldırılması, dengeli ve sürekli bir gelir dağılımının temin edilebilmesi sonucunda çağdaş ve müreffeh bir toplumun temini için önemli kamu kaynağıdır." dedi.

İğde de, kamuoyunda vergi idaresi ile mükellef ilişkilerinin daha sağlam temellere oturtulması; verginin, toplumun her kesimlerine benimsetilmesi amacıyla Vergi Haftasının kutlandığını aktardı.

Mal Müdürü Hüseyin İğde  ve beraberindeki çalışanlar daha sonra Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser´i  ziyaret etti. 

 


Anahtar Kelimeler: Vergi haftası etkinlikleri