"Vefa Sosyal Destek Grubu" ihtiyaç sahiplerine hizmet vermeye başladı

Gündem 22.03.2020 20:35:00 3481 1

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların taleplerini karşılamak için oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" hizmetine başladı.

Darende Kaymakamı Malik Çalışır, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan listelerde ismi bulunan 65 yaş üstü 3 aileyi ziyaret ederek, içerisinde yaşam malzemesi olan kolilerin dağıtımına katıldı.

Vatandaşları kapıda selamlayarak "Vefa Sosyal Destek Grubu" hakkında bilgi veren Çalışır, Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan kararlarla, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarını evde karşıladıklarını aktararak, istedikleri zaman 112, 155, 156 çağrı numaralarından kendilerine ulaşmalarını istedi.

Gün içerisinde yapılan toplantı sonrası yardım ekiplerin hazır olduğu bilgisini veren Çalışır, asker, polis ve sağlık personelinin çalışmalarına başladığını kaydederek, ekonomik yoksunluk içerisinde olan, yalnız yaşayan ve herhangi bir yakını olmayan vatandaşımız bu sistemi kullanacağını söyledi.

Kaymakam Çalışır, ilçede yüzün üzerinde tek başına veya bakıma muhtaç yaşadığını ve içlerinde kronik rahatsızlığı olan kişiler de bulunduğunu belirterek, her gün görevli personeller tarafından isteklerinin olup olmadığı telefonla sorulacağını aktardır.

Polis memurları tarafından ziyaret edilen yaşlıların cep telefonlarına, ulaşmaları gereken numaralar kaydedildi.

Yardımların hızlı bir şekilde süreceği ilçede, Darende Belediyesi tarafından da 65 yaş ve üzeri vatandaşların evde bakım ve tadilat hizmetleri yapılacağı bildirildi.