Vali Yazıcı, ilçemizde ziyaret ve incelemelerde bulundu

Vali Ersin Yazıcı, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulunarak yatırımları inceledi.

Vali Yazıcı, ilçemizde ziyaret ve incelemelerde bulundu
5.10.2023 19:24:00 1978 0

Geçtiğimiz aylarda Malatya’ya atanarak göreve başlayan Vali Ersin Yazıcı, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulunarak yatırımları inceledi.

Vali Ersin Yazıcı, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın ile birlikte ziyarette bulundu.

Vali Yazıcı, Kaymakamlık önünde İlçe Kaymakamı Şeref Gülyer, Belediye Başkanı İsa Özkan ve resmi kurum müdürleri tarafından karşılandı.

Burada Kaymakam Gülyer’den ilçenin tarihi, coğrafi yapısı, nüfusu, sosyal yaşamı, kültür-turizm, eğitim, tarım ve turizm konularında brifing aldı.

Toplantıda kurumlar arası ortak çalışmaya vurgu yapan Vali Yazıcı, devletin tüm imkanları ile Darende’nin her yönden kalkınması için vatandaşın yanında yer almaya devam edeceğini söyledi.

Daha sonra Darende Belediyesi’ne ziyarette bulunan Vali Yazıcı, Başkan Özkan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Özkan burada ziyaret anısına, Vali Yazıcı’ya çini tabak hediye etti.

Vali Yazıcı kurum ziyaretlerinin ardından, Edirne Süloğlu ilçesinde Piyade Er olarak görev yapmaktayken köprünün yıkılması sonucu şehit olan İbrahim Yıldırım ve Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde polis ekiplerini taşıyan zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Özel Harekat Polis Memuru Adem Keleş’in ailelerini ziyaret ederek bayrak ve Kur’an hediye etti.

Çarşı merkezinde esnafları da gezen Yazıcı, sorun ve talepleri dinleyerek bereketli hayırlı işler diledi.

Vali Yazıcı ve beraberinki heyet daha sonra Kılıçbağı Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapılmakta olan Kırsal Deprem Konutlarında incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden bilgi aldı.

İlçedeki ziyaret ve temaslarını tamamlayan Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekiler, son olarak Balaban Jandarma Karakolu’nda incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.