Vali Şahin ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu

İlimiz Valisi Hulusi Şahin, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulunarak yatırımları inceledi.

Vali Şahin ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu
Gündem 28.07.2022 09:41:00 3225 0

Geçtiğimiz aylarda Malatya’ya atanarak göreve başlayan Vali Hulusi Şahin, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulunarak yatırımları inceledi.

Vali Şahin, ilk olarak Darende Organize Sanayi Bölgesi’ni gezerek yapılan işletmeleri yerinde gördü.

Şahin, daha sonra Kaymakamlık ve Belediyeyi ziyaret ederek hizmetlerle alakalı bilgi aldı.

Burada Kaymakam Ö. Safa Türkoğlu ve kurum amirleriyle bir araya gelen Vali Şahin, çalışmalar hakkında brifing aldı. Toplantıda kurumlar arası ortak çalışmaya vurgu yapan Vali Şahin, devletin tüm imkanları ile Darende’nin her yönden kalkınması için vatandaşın yanında yer almaya devam edileceğini söyledi.

Vali Şahin, yapımı devam eden ve fiziki gerçekleşme oranı % 99’a ulaşan Fizik Tedavi Hastanesini ziyaret ederek İl Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra eski Darende Lisesi’nin yerine yapılması planlanan yeni Öğretmen Evi ile alakalı İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir ve Türkoğlu ile görüşerek alanı inceledi.

Tohma Kanyonu’nu açılması için çalışmalar başlayacak

Vali Şahin, beraberindeki heyetle birlikte uzun yıllardır kapalı tutulan Tohma Kanyonu’nu gezdi. Burada Kaymakam Türkoğlu’ndan bilgiler aldı. Şahin, kaymakamlığın hazırladığı proje destek vereceklerini belirterek bir an önce çalışmalara başlanacağını kaydetti.

 Vali Şahin’den Somuncu Baba’ya ziyaret

Malatya Valisi Hulusi Şahin, beraberindeki heyetle birlikte ilçedeki ziyaret ve temasları kapsamında Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyaret ederek burada Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi ile bir süre görüştü.

Külliye ve gezdiği Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Müzesi hakkında bilgiler alan Şahin, Darende’nin manevi kimliğinin korunmasına öncülük eden Hamid Hamidettin Ateş Efendi’ye teşekkür ederek, vakıf hizmetlerinde kolaylıklar diledi.

Vali Şahin son olarak yenileme çalışmaları tamamlanan Doğa Koruma ve Milli Parklara ait Günpınar Şelalesi’ni gezerek ilçeden ayrıldı.