Vali Toprak, ilçemizde incelemelerde bulundu

Malatya Valisi Mustafa Toprak, ilçemizi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Vali Toprak, ilçemizde incelemelerde bulundu
Gündem 12.12.2016 23:03:55 1183 0

Toprak, Darende Kaymakamı Ali Türk´ü ziyaret ederek, ilçedeki eğitim, güvenlik, yatırımları, kültürel değerler ve asayiş uygulamaları hakkında bilgi aldı.

İlçenin sorunlarını birebir yerinde görmek için geldiğini belirten Vali Toprak, ?Tarihi ve köklü bir geçmişe sahip olan Darende´nin, Malatya için önemli bir ilçe olduğunu söyledi.

İlçede yapımı devam eden Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası, Hulusi Efendi İmam Hatip Kompleksi, Cumhuriyet Okulu Kent Müzesi, projeleri hakkında bilgi aldıklarını ifade eden Toprak, ?Kış ayı ile birlikte durağan bir döneme giriyoruz ama Darende´de projeler tamamlanmak üzere hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşaatları gezerek çalışmaları yerinde görüp, eksiklerimiz varsa bunları ivedilikle gidermek istiyoruz. Bu şekilde de daha isabetli işler nasıl yapılır, asıl ihtiyaçlar nelerdir, onları görme imkânımız olacak. Bu güzel yatırımlar inşallah ilçemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacak.? dedi.

Darende´nin ciddi yatırımlarla önemli eserler kazandırıldığına dikkat çeken Toprak, ?Gelirken Darende Organize Sanayi Bölgesi´ne uğradık. OSB´de tüm çalışmalar tamamlanmış. Darendeli hemşehrilerimin özellikle il dışında ticaretle uğraşan kardeşlerimizin gönül rahatlığıyla buraya gelerek yatırım yapabilir. OSB´nin cazip avantajlarından faydalanabilirler. Valilik olarak biz elimizden gelen kolaylığı sağlayacağız. İlerleyen zaman da iş adamlarımız ile bir araya gelerek yatırım için teşvikleri anlatacağız.? diye konuştu.

Daha sonra İlçe Halk Kütüphanesi´nde kaymakamlığın başlattığı ?Haftanın Sürpriz Okuruna Sürpriz Hediye? etkinliğinin okurlarına hediye veren Vali Toprak, yapımı devam eden, Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası, Hulusi Efendi İmam Hatip Kompleksi, Kent Müzesi, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve Günpınar Şelalesi´nde incelemelerde bulundu.

İlçe ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, ilçe Emniyet Müdür Vekili Ergül Taşkıran, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, daire amirleri ve belediye encümenleri de hazır bulundu.