Uzun yol sürücülerine iftarlık ikram edildi

Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, D-300 kara yolunu kullanan sürücülere iftar vakti kumanya dağıttı.

Uzun yol sürücülerine iftarlık ikram edildi
Gündem 11.05.2019 09:13:02 2580 0

Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, D-300 kara yolunu kullanan sürücülere iftar vakti kumanya dağıttı.

Malatya´da, Vakıflar Haftası kutlamaları kapsamında Doğu Anadolu ile ülkenin batısını bağlayan D-300 kara yolunu kullanan sürücülere iftar vakti kumanya dağıtıldı.

Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan´ın da katıldığı etkinlikte, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından uzun yol sürücülerine su, ayran ve ekmek arası kavurmadan oluşan iftarlık ikram edildi.

Malatya-Sivas yol ayrımında ışıkta duran, otobüs, kamyon ve otomobil sürücülerine yapılan ikramlar, iftar saatine en yakın yerleşim birimine ulaşamayan vatandaşlar düşünülerek planlandı.

Bölge Müdürü Kenan Doğan AA muhabirine, yaptığı açıklamada, Vakıf Haftası´nın bu yılki temasının "Vakıf medeniyetinde ramazan ayı" olduğunu söyledi.

Ramazan ayının vakıf medeniyetinde ayrı bir önemi olduğuna değinen Doğan, "Ramazan ayında iftar ve sahurda yemek, tatlı, ekmek ikramı yapılmasını veya şerbet dağıtılması, ya da ayni ve nakdi yardımlar yapılmasını, mevlit okunmasını, öğrencilerin baştan aşağı giydirilmesini gibi çok sayıda vakfımız bulunmaktadır." diye konuştu. Her yıl Mayıs ayının 2. haftası ?Vakıf Haftası? olarak kutlandığını dile getiren Doğan, ?Malum bu yıl "Vakıf medeniyetinde ramazan ayı" olarak belirlendi. Hafta boyunca gerek birçok etkinlik düzenlemekteyiz. Bugün de burada uzun yola gidecek sürücülerimiz için Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı ile birlikte içerisinde bir öğününü karşılayacak ekmek arası kavurma ve ayranımızı ikram ettik. Sürücülerimizde, ikramlarımızdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bizlere teşekkür etti. Bizde Vakfımıza bu güzel hizmetleri için ayrıca teşekkür ediyorum. ? dedi.

Ramazan ayının vakıf medeniyetinde ayrı bir önemi olduğuna değinen Doğan, "Ramazan ayında iftar ve sahurda yemek, tatlı, ekmek ikramı yapılmasını veya şerbet dağıtılmasını, ya da ayni ve nakdi yardımlar yapılmasını, mevlit okunmasını, öğrencilerin baştan aşağı giydirilmesini gibi çok sayıda vakfımız bulunmaktadır." diye konuştu.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakıf´ından yapılan yazılı açıklamada ise Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile birlikte "Vakıf medeniyetinde ramazan ayı" etkinlikleri kapsamında yürütülen uzun yol sürücüleri için 500 kişilik kumanya ikramının yapıldığı belirtildi.

Rahmet ve bereket ayı ramazanda ihtiyaç sahiplerini sevindirmeyi amaçlayan Vakıf´ın yıl boyunca da birçok faaliyeti olduğu belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi; ?Vakfımız, yurtdışında ve yurtiçinde birçok faaliyet yürütmektedir. Bu yıl, iftar vakti trafikte kalanlara iftarlık kumanya ikramı, ülkemiz genelinde halkımıza Somuncu Baba Ekmeği ikramı, Somuncu Baba Külliyesi´nde kurulacak Hulusi Efendi İftar Sofrasında vatandaşlara iftar ikramı, Yurtlarda kalan öğrencilere vakıf eserlerinin tanıtılması, ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek, gıda kolisi ve nakdi yardım ve öğrencilere burs verilmesi.?

Malatya´dan Sivas´a giden Habip Yıldırım da ikramlardan dolayı ilgililere teşekkür ederek Ramazan ayının hayırlı bereketli geçmesini temenni etti.