Unutmadık Unutturmayacağız

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Unutmadık Unutturmayacağız
Gündem 19.07.2018 11:08:24 1078 0

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15 Temmuz anma etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak darbe girişiminde şehit olanlar için Kaymakamlık ve Belediye tarafından Çarşı Cami´nde mevlit programı düzenlendi.

İlçe protokolünün ve vatandaşların katıldığı mevlit programında, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece hayatını kaybedenler ve tüm şehitler için Kur´an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Cami çıkışında vatandaşlara ikramda bulunuldu. İlçe protokolü daha sonra Hasan Gazi Türbesi ve Şehitliğini ziyaret etti. Ziyarette ilçe Müftüsü Nurullah Birlik tarafından dua edildi.

Silahlı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz 2016´da gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olanlar için akşam Hacı Hasan Akyol Çarşı Meydanı´nda anma gecesi düzenlendi. Gecede, ilahi, konuşma ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşması canlı verilerek Kur´an tilaveti yapıldı.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, ?Fetullahçı Terör Örgütünün (FETO) gerçekleştirdiği hain darbe girişimi sonrası sokaklara dökülen hemşehrilerim, hain kalkışmanın ikinci yılında da yine meydanlara indi. Birliğin ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledi. Vatanına ve milletine sahip çıkan hemşehrilerimi bir kez daha kutluyorum.? dedi.

Başkan Eser, hemşehrilerinin her daim milletinin yanında olduğunu belirterek, "15 Temmuz hain darbe girişiminde Darendeliler devletinin yanında yer aldı. O yüzden sizlerle öğünüyoruz, bu cennet vatanı bölmek için bir zamanlar Alevi, Sünni davaları getirdiler, bir zamanlar sağcı solcu davaları getirdiler. Ama biz onlara hiçbir zaman fırsat vermedik, her zaman birlik ve beraberliğimizi koruduk, korumaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

Eser, anma gecesine katkı sunan Hulusi Efendi Vakfı´na, Darende Müftülüğü İlahi Grubu´na, Somuncu Baba Külliyesi İmamlarından Musa Tektaş´a, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kazancıoğlu ve teknik ekibine teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince de milletin kadim bilinci ve gelenekleri sayesinde bu hain darbe girişiminin püskürtüldüğünü belirtti.

Kaymakam Zengince, ?Devletimizi, milletimizi birlik ve berberlik içerisinde yarınlara hep birlikte taşıyacağız. Bu hain darbe girişimi planlanırken bir takım sebepleri göz ardı ettiler. Biz bin yıldır Anadolu topraklarını vatan yapmak için mücadele ediyoruz. Bu toprakları dünyanın medeniyet merkezi, kültür merkezi, adalet merkezi haline getirdik. Şehit kanları ile sulanan bu cennet vatanı ölürüz de kimseye teslim etmeyiz." dedi.

Konuşmaların ardından darbe girişiminde yaşananların yer aldığı sinevizyon gösteresinin yapıldı. Etkinlikte ayrıca Belediye tarafından aşure ikram edildi.

Daha sonra vatandaşlar konvoy yaparak ilçede tur attı.


Anahtar Kelimeler: Unutmadık Unutturmayacağız