Ünlü spiker Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti

TRT´de Spiker ve Programcı Pelin Çift ilçemizdeki Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti.

Ünlü spiker Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti
Gündem 4.05.2019 20:34:15 3285 0

TRT´de Spiker ve Programcı Pelin Çift, ilçemizdeki Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti.

Malatya´da düzenlenen kitap fuarı kapsamında ilçeye gelen Çift, beraberindekilerle inanç turizminin önemli duraklarından olan Somuncu Baba (Şeyh Hamid-i Veli´nin) türbesinin bulunduğu Külliyeyi gezdi.

Camii imamlarından Musa Tektaş´tan bilgi alan Çift, daha sonra Somuncu Baba ve Hulusi Efendi´nin yazmış olduğu eserleri inceledi.

Külliye ziyaretine ilişkin gazetemiz muhabirine değerlendirmede bulunan Ünlü Spiker Çift, ilk defa geldiği belirterek, Külliyenin, manevi havası ve estetik mimarisi kendisini derinden etkilediğini söyledi.

İmza günü kapsamında Malatya´ya geldiğini ve bir programla buraya geldiğini aktaran Çift, ?Buraya gelirken beni böyle derinden etkileyecek manevi havayı teneffüs edeceğimi bilmiyordum. Daha önce Somuncu Baba ve Hulusi Efendi´yi duymuştum ama böylesine güzel bir Külliye ve mimariyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Burada her şey çok güzel. Manevi dünyamıza ışık tutan Anadolu´nun manevi önderlerini ziyaret edip dua ettik. Yetkililerden bilgi aldık. Taş ve ahşabı büyük bir incelikle işleyip mimari bir estetiğe dönüştüren aynı zamanda imar ve ihya faaliyetlerini yürüten Hulusi Efendi Vakfı´na teşekkür ederim.dedi.

Çıkışta Malatya Valisi Aydun Baruş ile karşılaştıklarını dile getiren Çift, ?Sayın valimizle Külliye ziyaretinde karşılaştık. Ondan buradaki manevi havanın herkes tarafından tadılması için tanıtım yapılmasını rica ettim. Ben de önümüzdeki aylarda uygun bir zamanda ?Gündem Ötesi? programında Darende´yi konu edip Somuncu Baba ve Hulusi Efendi´yi anlatmak istiyorum. Doğanın içinde manevi atmosferi ve Tohma Çayı´nın hemen yanı başındaki bu Külliyeyi herkesin hayatında mutlaka bir defa gelmesini rica ediyorum.diye konuştu.

Çift ve beraberinki heyet, Külliye ziyaretinin ardından Tohma Kanyonu ve Hamidiye Çarşısı´nı gezerek ilçeden ayrıldı.