Tüm dereceler Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Lisesi’nin oldu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85'inci yıl dönümünü anma etkinlikleri kapsamında liseler arası “Atatürk Koşusu” düzenlendi.

Tüm dereceler Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Lisesi’nin oldu
Eğitim 8.11.2023 12:02:00 2351 0

İlçemizde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85'inci yıl dönümünü anma etkinlikleri kapsamında liseler arası “Atatürk Koşusu” düzenlendi.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen koşuya, liselerden yaklaşık 40 öğrenci katıldı.

İbrahimpaşa Mahallesi’ndeki koşu, Kurtbağı Camii önünde sona erdi. Kız ve erkek olmak üzere iki kategoride düzenlenen koşuda, öğrenciler dereceye girebilmek için mücadele etti.

Çekişmeli geçen yarışta, kız ve erkek öğrenciler birinci olabilmek için ter döktü. Havanın sıcak olması ve parkurun zorlu kısımlarında koşunun temposuna dayanamayan bazı öğrenciler ise bitiş çizgisine varmadan kendisini yere bıraktı.

İlçedeki eğitim-öğretim faaliyetinde bulunan yedi liseden toplam 40 öğrencinin katıldığı yarışmada,

Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Altındemir birinci olurken, aynı liseden M. Aytekin İşleyen 2’inci, Ahmet Altındemir de 3’üncü oldu. Kızlarda ise Mehmet Emin Ilıcak Fen Lisesi öğrencisi Nurgül İlhan birinci olurken, Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Azime Nur Kurnaz 2’inci, Arefe Doğru ise 3’üncü oldu.

Yarışma sonrası yarışmaya katılan sporcu öğrencilerle İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mithat Böke ve Emniyet Müdürü Sinan Atıcı, günün anısına hatıra fotoğrafı çekindi.

Öğrencilerin ödülleri ve hediyeleri 10  Kasım törenlerinde verileceği bildirildi.


Anahtar Kelimeler: dereceler Osman Hulusi Hatip Lisesi’