TRT canlı yayınla Darende´yi tanıttı

TRT GAP Diyarbakır Radyosu, ülkemizin inanç ve doğa turizmindeki önemli durak noktalarından olan Darende´yi, canlı yayın aracılığıyla Türkiye başta olmak üzere dünyaya anlattı.

TRT canlı yayınla Darende´yi tanıttı
Gündem 8.03.2018 11:22:29 1425 0

TRT GAP Diyarbakır Radyosu, ülkemizin inanç ve doğa turizmindeki önemli durak noktalarından olan Darende´yi, canlı yayın aracılığıyla Türkiye başta olmak üzere dünyaya anlattı.

Mustafa Yalın´ın sunuculuğunu yaptığı ?Yöremizden? adlı program, Darende´mizin misafir ağırlamada yüz akı olan Tiryandafil Otel´den canlı yayın şeklinde gerçekleştirildi. 4,5 G bağlantısı kurularak sosyal medya ortamından yapılan tanıtım programı, 3 saat sürdü. Beldemizin tanıtımına yönelik gerçekleştirilen yayın, kaymakam, belediye başkanı, kurum müdürleri ve vatandaşlara söz verilerek ilçemizin tarihi ve turistik yönü anlatıldı.

Canlı yayın yapılan Tiryandafil Otel´in toplantı salonu stüdyoya çevrilerek, ilçemizi yansıtacak fotoğraf, çini tabaklar ve halk eğitim merkezi kursiyerlerinin yaptığı eserler dinleyicilerle buluşturuldu.

İlçe Kaymakamımız Enver Hakan Zengince, Darende´nin derin bir tarihi ve zengin bir kültürü olduğuna değinerek, kaymakamlık hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Yılda 700 bin ziyaretçi ağırlayan Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri hakkında bilgi veren Kaymakam Zengince, Osmanlı tarihine ve cumhuriyet tarihine yön vermiş manevi büyüklerin yaşamış olduğu bir beldede görev yapmanın gurur vesilesi olduğunu söyledi.

Başkan Dr. Süleyman Eser de, Darende´nin Malatya´nın incisi olduğuna değinerek, alt ve üst yapısıyla ilçeyi marka şehir yapmak için çalıştıklarını aktardı.

Turizm ile alakalı çeşitli projeler geliştirdiklerini ifade eden Başkan Eser, inanç turizmi ve sağlık turizmi üzerine çok büyük yatırımları kısa zamanda ilçeye kazandıracaklarını bu sayede önemli bir ekonomik girdi sağlayacaklarını söyledi.

Kurum müdürleri ise yapmış oldukları hizmetleri aktararak, ilçemizin tanıtımına renk kattı.

Röportajların ardından, ilçede görev yapan müzik öğretmenleri, program boyunca ara ara canlı müzik yaparak dinleyicilere ve izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

TRT GAP Diyarbakır Radyosu Müdürü Fatih Yılmaz, ülkemizde bir ilk olan uydudan yayını Darende´de gerçekleştirdiklerini belirterek, programa katılan konuklara ve belde sakinlerine teşekkür etti.

Program sonunda TRT ekibi, Es- Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından imar ve ihyası gerçekleştirilen Somuncu Baba Külliyesi başta olmak üzere tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti.

Öte yandan TRT Müzik radyosu, 1 saat süreyle ilçemize ve Malatya´ya ait türküleri seslendirdi.