TRT-1 Manevi Büyüklerimizi Konu Edindi

TRT-1 Manevi Büyüklerimizi Konu Edindi
Gündem 2.10.2022 12:07:00 2678 0

Ülkemizin en büyük manevi miraslarına ev sahipliği yapan ilçemiz, ulusal basında dikkatleri üzerine çekerken, televizyon ve radyo programlarında da anlatılmaya devam ediyor.

TRT 1 ekranlarında Sanatçı Alişan’ın sunuculuğunu yaptığı “Hayata Gülümse” programında, Doç. Dr. Oğuzhan Aydın’ın sunumuyla Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri'nin örnek hayatı anlatıldı.

Malatya denilince akla Darende, Darende denilince de akla Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri’nin geldiği belirtilen programda, Somuncu Baba Külliyesi´nin mutlaka görülmesi gerektiği tavsiye edildi.

Prof. Dr. Ali Akpınar ise, “Üniversite hayatım 1995 yılında Darende’de başladı. Bir süre Darende’de yaşadım. Oradaki dostlarımızla halen muhabbetimiz var. Geçmişte hem İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Hazretleri hemde Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Hazretleri hakkında tebliğlerim oldu. Onun için bu vesile ile hem Darende’deki dostlarımıza hemde Sivas’taki dostlarımıza selam ederim. Somuncu Baba, İhramcızade ve Hulusi Efendi Hazretleri insanlığa hizmet etmiş gönül erleridir. Bunlar insan yetiştirme sanatkarıdır. Tarih boyunca Allah Dostları misyonlarını devam ettirmiştir. Bugün de devam etmektedir. Darende’de bulunan Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, her alanda hizmet eden bir Vakıf’tır. Eğitim kurumları, kültür hizmetleri, hastane, cami yaptırma, ören yerlerinin ihyası hep bu Vakıf tarafından yapılmıştır. Darende çok şirin küçük bir ilçe ama, muhteşem eserleri olan gezilmeye görülmeye değer, manevi atmosferi güzel bir yerdir” dedi.

Programın sonunda ise ecdada ve insana yapmış olduğu örnek hizmetlerle gönüllere taht kuran Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı’na ve eserlerin hayat bulmasına vesile olan Hamid Hamidettin Ateş Efendi’ye teşekkür edildi.

Bizlerde ilçemizin manevi değerlerini konu edinen, 4 milyondan fazla abonesi bulunan resmi sayfasında yer veren TRT’ye teşekkür ederiz. Programın tamamını TRT 1’in youtube kanalından izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=aHJba0eQbfo

 


Anahtar Kelimeler: - Manevi Büyüklerimizi Edindi