Toplu sünnet töreni düzenlendi

Darende Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali, kortej yürüyüşü ve toplu sünnet töreniyle başladı.

Toplu sünnet töreni düzenlendi
Gündem 16.08.2019 22:53:28 2672 0

Darende Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali, kortej yürüyüşü ve toplu sünnet töreniyle başladı.

 İlçemizde, gerçekleştirilen "66. Darende Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali" etkinlikleri kapsamında toplu sünnet töreni düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde toplanan ilçe protokolü ve vatandaşları, Mehter Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar kortej yürüyüşü yaptı.

Darende Belediyesi tarafından festival kapsamında Yeşilyurt Belediyesi folklor takımı minikler ve aileleri için burada kısa bir gösteri sundu.

Belediye Başkanı İsa Özkan, yaptığı konuşmada geleneksel olarak düzenlenen ?44´üncü Kemal Özkan Sünnet Şölenini? sürdüreceklerini söyledi.

66. Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali etkinliklerine kortej yürüyüşü ile başladıklarını belirten Özkan, "Bizden önce gelen nesil kendi şartlarında buraya kadar getirmiş. Bizde bu görevde olduğumuz müddetçe bu bayrağı en güzel yerlere getireceğiz. Ben miniklerin kıyafetini karşılayan hayırsever iş adamımız Cemal Turgut Bey´e de çok teşekkür ediyorum.? dedi.

Kaymakam Enver Zengince de sünnet şölenin festivalin bir parçası olduğuna değinerek, ?Yazılı ve sözlü kayıtlardan biliyoruz ki bu gelenek bize Hasan Gazilerden, Battal Gazilerden bugüne kadar getirilerek yaşatılıyor. Bu kadim geleneği sürdürmek inşallah ilçemiz için hayırlı olur. Bu da festivalimizin bir parçası bu organizasyonda emeği olanlara çok teşekkür ediyorum.? dedi.

Ünlü sünnetçi merhum Kemal Özkan´ın oğulları Murat ve Levend Özkan ise Babalarının adına düzenlenen şölenden duyduklarını memnuniyeti dile getirerek, Başkan Özkan´a teşekkür etti.

Malatya Belediyesi Mehter Takımının gösteri yaptığı festival programında daha sonra sünnet şöleni gerçekleştirildi.

52 çocuğun erkekliğe ilk adım attığı sünnet şöleninde, Zengince, Özkan ve Turgut miniklerin kirvesi olarak çeşitli hediyeler verdi.