TOKİ, yoğun talep aldığı Darende´deki başvuru süresini uzattı

Eser, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ilçede uygulanacak 3. Etap için 184 konuta 206 kişi başvurunca vatandaşların kuraya tabi olmaması amacıyla yaptıkları müracaat ile sürenin uzatıldığını, konut sayısının da artırıldığını s

TOKİ, yoğun talep aldığı Darende´deki başvuru süresini uzattı
Gündem 29.03.2016 11:40:14 1437 1

 

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ilçede uygulanacak 3. Etap için 184 konuta 206 kişi başvurunca vatandaşların kuraya tabi olmaması amacıyla yaptıkları müracaat ile sürenin uzatıldığını, konut sayısının da artırıldığını söyledi. Eser, Balaban´a yapılacak konutlar için de sürenin aynı şekilde uzatıldığını bildirdi.

Darende´nin Kayseri yönünden giriş kısmında bulunan 1. Etap konutların yanına inşa edilecek 3. Etap TOKİ´lere 206 vatandaşın müracaat ederek yoğun bir talep alındığını ifade eden Eser; ?TOKİ´ye yaptığımız başvuru ile konut sayısının artırılması ve sürenin uzatılmasını istedik. Başvurular 22 Nisan 2016 tarihine kadar 1 ay daha uzatıldı. Müracaat edemeyen vatandaşlarımızın bu imkandan yararlanmasını bekliyoruz. Bu konuda yoğun talep aldık, inşallah kısa sürede bu proje uygulanarak güzel bir neticeye ulaşacağız? dedi.

TOKİ tarafından tanınan 184 konut için 131 emekli 74 de normal olmak üzere 206 başvuru alındığına dikkat çeken Eser, sürenin uzatılması ve sayının artırılması ile müracaat edeceklere bir fırsat daha sunulduğunu kaydetti.

TOKİ´nin Balaban Mahallesinde yapmayı planladığı ve başvuru süresi 18 Mart´ta biten konutlar için de sürenin 22 Nisan 2016 tarihine kadar uzatıldığını belirten Eser; ?Balaban Mahallemizde yaşayan ve buradan konut almak isteyen vatandaşlarımızdan 43 başvuru alındı. TOKİ burada 141 konut yapmayı planlıyor, sürenin Darende´deki 3. Etap konutlarla birlikte uzatılması ile buradan ev sahibi olmak isteyenler için de fırsat doğmuştur. Vatandaşlarımızın bunu değerlendireceğine inanıyorum. Özellikle gurbette olup Darende´de, Balaban´da ev sahibi olmak isteyenler yoğun başvurulara dahil olarak taleplerini elde edecektir? ifadelerini kullandı.

TOKİ´nin Darende ve Balaban uygulamalarını birlikte ihale etmeyi planladığını dile getiren Eser, gösterdikleri yardım ve hassasiyetten dolayı TOKİ yetkililerine teşekkür etti. Eser, konutların yaklaşık fiyatlarının belli olduğunu ancak yapılacak ihalenin ardından taksit miktarlarının netleşeceğini sözlerine ekledi.