TOKİ konutlarının yüzde 50´si tamam

Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) ilçemizde başlattığı 253 konutun inşaatında yüzde 50´si tamamlandı.

TOKİ konutlarının yüzde 50´si tamam
Gündem 7.10.2017 08:30:06 1446 0

Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) ilçemizde başlattığı 253 konutun inşaatında yüzde 50´si tamamlandı.

Dar gelirli aileler için planlanan 12 bloktan oluşan TOKİ konutlarında, 253 daire 2+1 şeklinde inşa edildi.

Üstlenici firma yetkilisi Özkan Polat, TOKİ inşaatında kaba inşaatın tamamlandığını aktararak, katı yakıt olarak planlanan konutların ilçeye getirilmesi planlanan doğalgaz projesinden dolayı şuan mekanik değişiklik konusunda belirsizliğin hâkim olduğunu söyledi.

Kış ayı gelmesi nedeniyle çalışmaları arttırdıklarını aktaran Polat, ?Konutlarımızın yüzde 50´yi aşkın kısmını tamamladık. 8 çatıyı tamamladık son 4 çatı kaldı. 6 blokun mantolaması bitti şimdi boya işine geçiyoruz. İç kısımlarda alçılarımızı tamamladık fayans ve mermerleri yapıyoruz. Elektrik ana hatları çekildi. Doğalgaz geleceği için katı yakıt olarak planlanan bloklar da değişim olacağı için mekanik altyapı konusunda şuan bir belirsizlik söz konusu. Malatya AKSA Enerji ile görüşmelerimiz devam ediyor. Çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Kapı pencerelerin yerlerine yerleştirilmesi büyük bir bölümü tamamlandı.? dedi.

Özkan, yap-sat yapan firmaların kullandığı malzemelerden çok daha iyisini TOKİ konutlarında kullanıldığını ifade ederek şunları aktardı;

?TOKİ, her geçen sürede kalitesini artırarak önemli bir ar-ge anlayışı ile sağlam tesisler yapıyor. Bizim burada kullandığımız malzemelerin kalitesi, yap sat yapan firmaların çok çok üzerinde bir malzeme. Şartnameye giren inşaat ve yaşam malzemeleri uzun süren test ve kalite kontrollerinden geçtikten sonra kullanıyor. Ayrıca TOKİ´nin kontroller mühendisleri ayda iki kere buraya gelerek inşaatta incelemelerde bulunuyor. Bizim TOKİ stantlarında yaptığımız bu konutlar güçlü depremlere dayanıklı sağlam binalar. Başvuru sahipleri gelerek örnek dairelerimizi gezip görünce daha önceki TOKİ konutlarına hiç benzemediğini ifade ederek teşekkür ediyor.?

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser de, ilçesine 253+5 kapıcı dairesi kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

TOKİ inşaatını yakından takip ettiğini belirten Başkan Eser, ?İlçemizde artan konut ihtiyacını toplu konutlarla çözmüş olacağız. Şu anda konutların büyük bir bölümü tamamlandı. Bu sayede dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olacak olması da beni son derece memnun ediyor. TOKİ´ye ve üstlenici firmaya teşekkür ediyorum.? dedi.

2018´in Mayıs ayında teslim edilecek olan konutların. Doğalgaz çalışması nedeniyle 2 ay gecikebileceği aktarıldı.