Tohma´da erkek cesedi bulundu

İlçemiz Hacılar Mahallesi´nde Tohma Çayı içerisinde, 20 yaşlarında bir erkek cesedi bulundu.

Tohma´da erkek cesedi bulundu
Gündem 21.07.2018 17:51:01 2253 1

İlçemiz Hacılar Mahallesi´nde Tohma Çayı içerisinde, 20 yaşlarında bir erkek cesedi bulundu.

Kanyon içerisinde kayalıkların arasına sıkışan ve bulunduğu yerden dalgıçlar tarafından çıkarılan cesedin, ilçemizde 13 Mart da Hacılar Mahallesi´nde kaybolan Selimcan Kelici´ye ait olduğu düşünülüyor.

Sabah saatlerinde bir vatandaşın, Tohma Çayı içerisinde bir ceset gördüğünü bildirmesi üzerine Tohma kanyonuna polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Cesedin su içerisinde tespit edilmesinin ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Sualtı Grup Amirliği ekiplerinden yardım istendi.

Tohmadaki suyun debisinin yüksek olması nedeniyle Hacılar Hidro Elektrik Santrali´nden de suyu kesmesi istendi.

Kesilen suyun ardından ekipler yaklaşık 2,5 saatlik çalışma sonucu cesedi bulunduğu yerden çıkardı. Cesedin kesim ölüm nedeni ve kimliğinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı morguna kaldırıldı.

Öte yandan cesedin ailesinin 14 Mart´ta kayıp başvurusunda bulunduğu Selim Can Kelici´ye ait olabileceği tahmin ediliyor.

Cesedi ilk fark eden Hasan Akbaş, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde Tohma Çayı´nın kesilerek sulamaya verildikten sonra azalan su içinde etleri soyulmuş bir cenaze gördüğünü ve durumu hemen yetkililere bildirdiğini söyledi.

Akbaş, orada bulunan mahalle sakini balıkçılar ile birlikte cenazenin Kelici´ye ait olacağını düşündüklerini çünkü kayıp gencin eşyalarının da çayın yakınlarında bulunduğunu kaydetti.

Gencin babası Hamit Kelici de cesedin sudan çıkartılmasını yaşlı gözlerle takip etti.

Öte yandan, olayla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor.


Anahtar Kelimeler: Tohma erkek cesedi bulundu