Tohma Çayı´nda düzenleme

İlçemiz içerisinden akmakta olan Tohma Çayı´nda temizlik ve düzenleme çalışması yapıldı.

Tohma Çayı´nda düzenleme
Gündem 6.08.2016 14:45:21 1201 0

İlçemiz içerisinden akmakta olan Tohma Çayı´nda temizlik ve düzenleme çalışması yapıldı. 

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, kuraklık ve sulama nedeniyle Tohma Çayı´ndaki su miktarının azalmasının ardından ekiplerin iş makineleri ile temizlik çalışması yaptığını bildirdi. 

Tohma Çayı´ndaki düzenlemeler Devlet Su İşleri tarafından planlandığını söyleyen Eser, ?İlçemize hayat veren Tohma´nın temizliğini önemsiyoruz. Tohma´da zaman zaman temizlik yapmak gerekiyor. Yaptığımız teknik çalışma ile çay yatağındaki su miktarının azalmasına bağlı olarak doğal malzemeler kullanarak gerçekleştirdiğimiz düzenleme ile Tohma güzel bir görünüme kavuştu? dedi.

 Eser açıklamasını şu şekilde sürdürdü, ?Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüteceğimiz bir proje ile Tohma Çayı´nın Köprügözü ile Nadir mevkileri arasındaki kısmının iki tarafının park alanı olarak düzenlemesini hedefliyoruz. Bu proje hayata geçtiğinde Darende´nin can damarı olan Tohma, etrafındaki güzellikler ile hayat vermeye devam edecek. İnsanlar bu parkta dinlenebilecek, çocuklarıyla vakit geçirebilecek, spor yapabilecek, piknik gibi aktiviteler gerçekleştirebilecek. Darende için büyük bir şans olan Tohma Çayı´nı önemsiyor ve daha güzel olması için projeler geliştirmek istiyoruz?

 Eser, görsel düzenlemelerle Tohma´daki düzenleme çalışmasını devam ettireceklerini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: Tohma Çayı düzenleme