Tayvan´ın Ankara Büyükelçisi´nden ziyaret

Tayvan´ın Ankara Büyükelçisi Yaser Tai-hsiang Cheng ve beraberindeki Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu.

Tayvan´ın Ankara Büyükelçisi´nden ziyaret
Gündem 30.06.2019 08:47:37 3650 0

Tayvan´ın Ankara Büyükelçisi Yaser Tai-hsiang Cheng ve beraberindeki Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu.

Kaymakam Enver Zengince tarafından karşılanan Büyükelçi Cheng ve Milletvekili Güvenç, ilk olarak Somuncu Baba Külliyesini gezerek burada yetkililerden bilgi aldı.

Malatya´da bir dizi etkinliklere katılan ve daha sonra ilçemize gelen Cheng ve Güvenç,  burada tarihi ve turistik mekânları gezdi.

Cheng ve Güvenç programları çerçevesinde Es- Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi´yi ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Hamid Hamidettin Ateş Efendi, vakıf hizmetleri ve eserleri hakkında konuklarına bilgi verdi.

Büyükelçi Cheng de ilk defa geldiği Darende´de olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, ?Türkiye´deki İslam´ın gerçek manada yaşandığı ve yaşatıldığı en önemli merkezlerden biri olarak gördüm ve hissettim. Burada doğa ile iç içe insanların ibadet edebileceği güzel eserler insanlığa kazandırılmış. Yapılan eserlerin büyüklüğünden ziyade insan ruhuna işleyen sadelik ve temizlik ilmek ilmek külliyenin her yerine işlenmiş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin gönül bahçesinde olmak inanıyorum ki manevi dünyama zenginlik katacaktır.? dedi.

Milletvekili Güvenç ise Hulusi Efendi Vakfı´nın ise hizmetleriyle her zaman gönüllere taht kuran övünç ve gurur duyulacak eserler meydana getirdiğini kaydederek, ?İmanımızın bir yansıması olan ve her yerde örnek gösterdiğimiz bu eserleri ülkemize kazandıran ve insanlığın hizmetine sunan vakıf başkanımıza teşekkür ederim.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hamid Hamidettin Ateş Efendi, günün anısına Büyükelçi Cheng ve Milletvekili Güvenç´e Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Hz´lerinin eserlerinden ve Hafız Halil Necipoğlu´nun yeni albümünü hediye etti.

Cheng, Güvenç, Zengince ve Ateş daha sonra Tohma Kanyonu´na geçerek burada işletmecisi değişen Vadi Alabalık Restoran´ın açılış kurdelesini kesti.

Büyükelçi Cheng ve Milletvekili Güvenç, öğle yemeğinin ardından Kaymakam Zengince tarafından Günpınar Şelalesi´nde bir süre misafir edildikten sonra Malatya´ya uğurlandı.