Şuğul Vadisi keşfedilmeyi bekliyor

İlçemizin Yenice ve Şuğul Mahallelerinin yaylası olan Şuğul Kanyonu ve Şelalesi insan eli değmemiş tabiatı, zengin bitki örtüsüle keşfedilmeyi bekliyor.

Şuğul Vadisi keşfedilmeyi bekliyor
Gündem 14.10.2015 13:52:53 4022 0

İlçemizin Yenice ve Şuğul Mahallelerinin yaylası olan Şuğul Kanyonu ve Şelalesi insan eli değmemiş tabiatı, zengin bitki örtüsü ve doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekliyor.

Şuğul Mahallesi´nde bir tepenin yamacından çıkan ve kayaların arasından akan "Şuğul Şelalesi", doğal güzelliğiyle adeta büyülüyor.

İlçe merkezine 14 kilometre uzaklıktaki kanyon ve şelale, çok sayıda kaynaktan oluşuyor. 7 metre yükseklikten akan şelale, el değmemiş güzelliğiyle ziyaretçilerini bekliyor.

Şuğul Mahallesi Muhtarı Yunus Şahin, şelalenin ve kanyonun turizme kazandırılmasını bekliyor.

Şelalenin kanyon içerisinde doğal bitki örtüsüyle birleştiğinde görsel bir şölenin ortaya çıktığını ifade eden Şahin, şunları söyledi: "Doğallığı bozulmamış bu şelale, zengin bitki örtüsüyle özellikle bahar aylarında göz kamaştırıyor. Keşfedilmeyen bu şelale tüm ihtişamıyla ilk defa görenleri büyülüyor. İlçemizde bulunan bu doğa harikası yerleri turizme kazandırıp yeri ve yabancı turist çekebilmek için yoğun tanıtım faaliyetleri yapılması gerekiyor. Şelalenin turizme kazandırılması bölge halkı için de bir kazanç kapısı olacak. Ayrıca şelale civarında bulunan sarp kayalıklar da dağcılık sporuyla uğraşan sporcuların dikkatini çekiyor. Şelale pek bilinmediğinden dolayı ziyaretçi sayısı az. İnşallah yapılacak haberlerin ardından buraya birçok ziyaretçi gelecek. Tüm doğaseverler ve halkımızı Şuğul Kanyonu´na ve şelaleye davet ediyoruz."

ÇEKÜL Vakfı Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen de, bölgedeki bu doğal güzelliğin keşfedilip, turizme kazandırılması için yetkililerin ziyaret ederek bu potansiyeli değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Bölgenin tanıtımına yönelik çalışma yapılmasını beklediklerini ifade eden Sözen, "Tohma Kanyonu, Günpınar Şelalesi gibi Darende´nin bir çok tabi güzellikleri var. Bunlardan birtanesi de keşfedilmeyi bekleyen Şuğul Mahallesi´ndeki kanyon ve şelaledir. Buranın turizme kazandırılması için belirli plan dahilinde yapılması gereken çalışmalar var. Vadinin sosyal donatıları tamamlandığında ilçemiz için yeni bir turizm değeri olarak yerini alacaktır. Yetkililerin doğa harikası bu kanyonu ve sıralı şelaleleri görmelerini, ayrıca desteklerini bekliyoruz.? dedi.