Su ve kanalizasyon inşaatı için temel atma töreni yapıldı

Su ve kanalizasyon inşaatı için temel atma töreni yapıldı
Gündem 8.10.2020 08:47:00 2590 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (MASKİ) tarafından yapılan ilçemiz Balaban Mahallesi İçme Suyu Deposu, İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebeke İnşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törende konuşan Malatya Valisi Aydın Baruş, Somuncu Baba’nın diyarı Darende’de böylesine güzel bir hizmetin yapılmasından dolayı yetkililere teşekkür etti.

Baruş, sağlam altyapının sağlıklı bir şehir inşa edeceğine değinerek, “Büyükşehir Belediyemizin gerçekleştirmiş olduğu altyapı çalışması, bunun çok güzel bir örneğidir. Biz beldelerimizde, mahallelerimizde oturan insanlarımıza sağlıklı içme suyu, sağlıklı kanalizasyon sağlayamazsak çok güzel evlerde yapılsa yaşam koşulları istenilen düzeye ulaşmadığı anlamına gelmektedir. Büyükşehir belediyemizin burada yapmış olduğu çalışmayla Balaban, daha sağlıklı bir alt yapıya sahip olacak.” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da 2 yıl içerisinde Malatya genelinde içme suyu ve asfaltsız yol kalmayacağını belirterek, “Bugün burada yapılan çalışma ile yaklaşık 5 bin metre şebeke, 400 tonluk içme suyu deposu, terfi depoları, kanalizasyon şebekesi ve sondaj kuyularının yenilenmesi sayesinde artık Balaban’da su kesintileri yaşanmayacak.” dedi.

“Cumhuriyet tarihinde rekorlara imza atacak işler yapıyoruz”

Malatya genelinde yürütülen alt ve üst yapı çalışmalarıyla alakalı bilgi veren Başkan Gürkan, “Malatya tarihinde ve Cumhuriyet tarihinde rekorlara imza atacak işler yapıyoruz. Dün akşam itibariyle bu yıl bin 600 kilometre asfalt dökmüşüz. Bu Cumhuriyet tarihinde bir rekordur, belediyemizin de rekorudur. Diğer yandan 85 adet ilimiz geneli asfalt şantiyesi kurmuşuz. Bir o kadar da MASKİ’mizin şantiyeleri var. Yani ilimizin her köşesinde her noktasında alt ve üst yapı olmak üzere büyük bir çalışmayı yürütüyoruz. Bizim şemsiyemiz gökyüzüdür. Gökyüzünde nasıl isteyen kişi havayı teneffüs ediyorsa, perdesini kapatmayan nasıl güneşin ışığından ve ısısından yararlanıyorsa bizim hizmet anlayışımızda o şekildedir.” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ise MASKİ olarak yatırımlara devam ettiklerini aktararak, “Temeli atılan tesis ile Balaban Mahallesi'nin alt yapı ve içme suyu sorunları sona erecek. 5 bin metre şebeke, 400 tonluk içme suyu deposu inşaatı yapılarak bu depodan mahallemizin su sıkıntısı çeken kesimlerine şebeke hattı döşenerek yeni depomuzdan hidrofor yardımı ile su basılacaktır. Ayrıca mevcut kanalizasyon hattında ihtiyaç duyulan kısımlara ilave kanalizasyon hattı döşenecektir." diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Malik Çalışır ve Belediye Başkanı İsa Özkan ve Mahalle Muhtarı Cemal Çelebi birer konuşma yaparak, yapılan hizmetin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Vali Baruş ve Başkan Gürkan, Şeyh Pınarı Mesire alanına geçerek incelemelerde bulundu.