Somuncu Baba´nın ismi okulda yaşatılacak

Anadolu´nun manevi mimarlarından "Somuncu Baba" olarak da bilinen Şeyh Hamid-i Veli´nin ismi ilçemizde bir okula verildi.

Somuncu Baba´nın ismi okulda yaşatılacak
Eğitim 9.06.2018 12:35:31 1748 0

Anadolu´nun manevi mimarlarından "Somuncu Baba" olarak da bilinen Şeyh Hamid-i Veli´nin ismi ilçemizde bir okula verildi.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçe Kaymakamlığının talebi üzerine Malatya Valiliği tarafından alınan kararla Meslekî ve Teknik Eğitim Merkezi´nin ismi Somuncu Baba Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Okul Müdürü Ramazan Güz, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe milli eğitim müdürlüğüne isim değişikliği için yaptığı başvuru sonrasında talebin kabul edildiğini söyledi.

1980 yıllarında eğitim hayırseveri Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi´nin teşvikleriyle Darendeli işadamları tarafından yaptırıldığını belirten Güz, "Okulumuz, 1980 yıllarında hayırsever işadamları tarafından yaptırılmıştır. Hulusi Efendi, özellikle meslek erbabının yetişmesi ve ara kalifiye elaman istihdamını sağlamak amacıyla yapımına vesile olmuştur. Şimdide okulumuz, Hulusi Efendi´nin ceddinden Anadolu´nun manevi mimarlarından "Somuncu Baba" olarak da bilinen Şeyh Hamid-i Veli Hazretleri´nin ismi ile şereflenmesi bizleri hayliyle memnun etmiştir. O büyük zatın ilçemizde ilk defa bir eğitim tesisine isminin verilmesi bizim için hem büyük bir sorumluluk hem de büyük bir gurur kaynağı oldu.? dedi.

Okulun isminin değişmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Ramazan Güz, kısa bir süre sonra da Hulusi Efendi Vakfı tarafından okulun yeni tabelaları yaptırılarak asılacağını kaydetti.