Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kâğıthane´de anıldı

?Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Paneli? 9 Nisan 2017 Pazar günü Kâğıthane Sultan Selim Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi.

Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kâğıthane´de anıldı
Gündem 15.04.2017 17:23:39 1375 0

İstanbul Kâğıthane Belediyesi tarafından tertip edilen ?Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Paneli? 9 Nisan 2017 Pazar günü Kâğıthane Sultan Selim Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi.

Programa Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Hafız Hüseyin Türkan tarafından okunan Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Vakıf adına açılış konuşmasını yapan Aydın Duman, Hulûsi Efendi Vakfı´nın tarihi ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Selamlama konuşması yapan Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise Kâğıthane Belediyesi olarak böylesine anlamlı bir programa ev sahipliği yaptıkları için mutluluk duyduklarını söyledi.

Programın panel bölümüne konuşmacı olarak katılan Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman ve Emekli Müftü Dr. Süleyman Aktaş,  Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Hazretleri ve Osman Hulûsi Efendi´nin örnek hayatları, eserleri ve günümüz toplumu üzerine etkileri hakkında bilgiler verdiler.

Halil Necipoğlu´nun Divân-ı Hulûsi-i Dârendevî´den ilahiler seslendirdiği tasavvuf musikisi konseri izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Program sonunda ise Hattat Muhammet Mağ ve ekibi tarafından hazırlanan Divân-ı Hulûsi-i Dârendevî´den Hüsn-i Hat sergisi ile Kubbelerin Üstâdı fotoğraf sanatçısı Cemil Şahin´in çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan sergi ziyarete açıldı.