Somuncu Baba Ve Hulusi Efendi İstanbul´da anlatılacak

Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi, İstanbul´un beş semtinde düzenlenecek panellerle anılacak.

Somuncu Baba Ve Hulusi Efendi İstanbul´da anlatılacak
Kültür-Sanat 5.02.2017 19:48:13 1159 0

Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi, İstanbul´un beş semtinde düzenlenecek panellerle anılacak.

Osmanlı Devleti döneminde Anadolu´nun manevî mimarlığını yaparak asırlarca geniş bir coğrafyada insanlara doğruyu ve güzeli gösterip, manevîyat aşılayan talebelerin hocası Somuncu Baba ile yüzyılımızın en önemli divan şairlerinden mutasavvıf Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi, İstanbul´un çeşitli semtlerinde düzenlenecek panellerle anılacak.

Genel merkezi Darende´de bulunan, ülkemizin çok sayıdaki ilinde temsilcilik ve gönüllüleri aracılığıyla toplumun ihtiyaç duyduğu birçok alanda hizmetler üreten Hulûsi Efendi Vakfı, tarihî şahsiyetlerin yaşamlarını konu alan panellerle vatandaşlara birlik mesajı verecek. Vakıf ve İstanbul İlçe belediyeleriyle, 5 Şubat Sultanbeyli, 20 Şubat Esenler, 1 Mart Fatih, 14 Mart Üsküdar ve 9 Nisan Kağıthane´de ortaklaşa düzenlenecek ?Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Paneli? ile insanların yaşamlarını örnek aldığı iki Allah dostu hayatları, eserleri ve çeşitli özellikleriyle kamuoyuna anlatılacak.

Hacı Bayram-ı Veli gibi Anadolu´nun önemli manevî dinamiklerinden birini yetiştiren, kabri Darende´de kendi adıyla anılan camide bulunan Somuncu Baba ile yüzyılımızın önemli mutasavvıf ve divan şairlerinden Osman Hulûsi Efendi´nin örnek hayatlarının konu edileceği panellerde bilim adamları, tarih içerisinde ve çağımızda insanlığa hizmet eden bu önemli simaları tanıtacak.

Akademik çalışmalar sunulacak

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Mahmut Yeşil, Prof. Dr. Necdet Tosun, Dr. Süleyman Aktaş ve Tarihçi Yazar Rasul Kesenceli isimlerinin konuşmacı olarak katılacağı panellerde ?Somuncu Baba Hazretlerinin talebeleri ve Osmanlı coğrafyası üzerine etkileri? ile ?Hulûsi Efendi Hazretlerinin hayatı ve sosyal hayat üzerindeki etkileri? başlıkları altında hazırlanan akademik çalışmalar kamuoyuna sunulacak.

Divan-ı Hulusi Darendevi´den hat sergisi

Es-Seyyid Osman Hulûsi Ateş Efendi´nin ?Divân-ı Hulûsi-i Dârendevî adlı eserinden seçilerek, Türkiye´nin önde gelen hattat, müzehhib ve müzehhibeleri tarafından hüsn-i hat sanatı ile yazdırılan levhalar, fuaye alanında sergilenecek.

Kubbelerin Üstadı Cemil Şahin

Kubbelerin üstadı lakaplı fotoğraf sanatçısı Cemil Şahin tarafından Türkiye´nin dört bir yanında çekilen Cami fotoğrafları da fuaye alanında yerini alacak.