Sıbyan Mektepleri ne ilgi büyük

İlçemize, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 3 yeni Sıbyan Mektebi ilçe protokolünün katılımı ile açıldı.

Sıbyan Mektepleri ne ilgi büyük
Gündem 26.09.2018 17:47:08 1223 0

İlçemize, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 3 yeni Sıbyan Mektebi ilçe protokolünün katılımı ile açıldı.

Heyiketeği Mahallesi´nde Halime-Mahmut Karcı Konağında Sıbyan Mekteb´lerinin açılışına ilişkin velilerinde katılımı ile bir program düzenlendi.

Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan ilçe Müftüsü Nurullah Birlik, 4-6 yaş gurubu çocukların kabul edildiği mektepte, haftada 5 gün eğitim verileceğini söyledi.

Birlik, hafızlık eğitiminin alt yapısının hazırlandığı sıbyan mekteplerine yoğun bir başvuru olduğunu aktararak, "Çocukların ana dersleri Kur´an, dini ilimler ve uygulamalı etkinliklerden oluşuyor. Hafta içi her gün sabah 08.30 ile öğlen 12.00 ila 17.00 arasında eğitim verilecek. Şu ana kadar ilçe genelinden 150 aşkın öğrenci aile başvuruda bulundu. Bu rakamlar duyulmaya başladığı günden itibaren iki katına çıkacağına eminiz. Ailelerin böylesine anlamlı bir eğitime göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz." dedi.

İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince de inançlı ve ilim peşinde koşan nesillerin yetişmesine emek verenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Süleyman Eser ise yaptığı konuşmada, geçmiş yıllarda yaşanan başörtüsü sorununa değinerek, ?Burada eğitim görecek yavrularımız, Müslüman bir ülkenin aydın, inançlı nesline katkı sağlayacak. Onların bu eğitimlerini önemsiyoruz ve belediye olarak her zaman destekçileri olacağız. Ailelerin de gönül rahatlığı ile bu kurumlara evlatlarını teslim ederek, dini eğitimlerini almalarını sağlamalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlçe Müftülüğü İmamlarından oluşan ilahi korusunun mini bir konserin ardından çeşitli tesislerde hizmet verecek eğitim kurumları dualarla açılışı yapıldı.

Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafları çektirilerek, miniklerin eğitim göreceği sınıflar ve oyun alanları gezildi.

 


Anahtar Kelimeler: Sıbyan Mektepleri ilgi büyük