Şehit, gazi ve yetimler unutulmadı

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, ilçedeki şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi.

Şehit, gazi ve yetimler unutulmadı
Gündem 21.06.2016 10:07:54 816 0

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, ilçedeki şehit aileleri, gaziler ve yetimlere iftar yemeği verdi.

Eser, Belediye Parkı´nda şehit ve gazi aileleri ile iftar sofrasında bir araya gelerek, ramazanın bereket, yardımlaşma, sevgi, kucaklaşma, ayı olduğunu söyledi.

Ramazanda bütün dünyada huzurun ve barışın egemen olduğunu, insanların ramazanın hürmetine öfkesine, kinine, düşmanlığına, kavgasına son verdiğini belirten Eser, Ülkemizde Ramazan ayı içerisinde yaşanan terör olaylarının insanların ve insanlığın, ramazanın ruhunu anlayamadığını gösterdiğini kaydetti.

Son dönemlerde yaşanan terör saldırıları sonucu çok sayıda polisin ve vatandaşın hayatını kaybettiğini, yaralandığını ifade eden Eser, şöyle devam etti:

´´Bizim birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz devam ettiği sürece, ramazan-ı şeriflerin ruhunu iyi anladığımız sürece memleketimiz elbette bütün kalacaktır. Milletimizin bütünlüğüne kimse kast edemeyecektir. Bizim milletimiz, annelerimiz, babalarımız çocuklarını askere gönderirken dualarla gönderdiği sürece, vatanı ve milleti için onları gönderirken dualarını eksik etmediği sürece, birliğimiz ve beraberliğimiz devam ettiği sürece bu memleket inşallah daha kuvvetli olacak, refah düzeyi her geçen gün artacaktır. Elbette bizim ülkemiz Kurtuluş Savaşı dahil her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş, sulanmış bir vatandır. Dolayısıyla biz onun kıymetini çok iyi biliyoruz. Her karış toprağında, noktasında bir şehidimizin maneviyatı var. Onu yaşatmalıyız, sahip çıkmalıyız.´´

Yetimlerin bir emenet olduğunu vurgulayan Eser, ?Hayat süreci içerisinde anne veya babasız kalmak gerçekten de çetin imtihanlardan biridir. Küçük yürekleriyle çocukların böyle zamanda çok büyük zorluklar çekeceği aşikârdır.İslam, bu hakikatten hareket ederek karanlıklarda bocalayıp duran çaresizlik içerisindeki insanlığın önünü aydınlatmış; haksızlık, zulüm ve zorbalık altında inleyen mazlum yoksul ve yetimlerin imdadına yetişmiştir. Allah´u Teâlâ´nın merhametine sebep olan yetimleri gözetme, kollama ve yetiştirme görevi bizlere yani ümmete tevdi edilmiştir. Rahman´ın Rahmet Peygamberini örnek alarak onları yarının münevver gençleri olarak topluma kazandırmak görevimizdir.? diye konuştu.

Programa İlçe Jandarma Komutanı Üst. Rauf Özgenç, AK Parti İlçe Balkanı Süleyman Şimşek, yetimler, şehit aileleri ve yakınları, gazi aileleri ve yakınları katıldı.