Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş´tan ziyaret

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu.

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş´tan ziyaret
Gündem 10.10.2019 20:22:18 2531 0

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu.

Malatya´da düzenlenen 1. Uluslararası Türkiye Muhasebe ve Finans Tarihi Kongresi kapsamında kente gelen Baş, beraberindeki İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile birlikte Somuncu Baba Külliyesi´ne geldi.

Külliye girişinde Hulusi Efendi Vakfı yetkilileri tarafından karşılanan Baş ve beraberindeki heyet, ilk olarak öğle namazına katılarak daha sonra Somuncu Baba ve Hulusi Efendi´nin kabirlerini ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında, Külliyenin imar ve ihyasını yürüten Hulusi Efendi Vakfı yetkililerine teşekkür eden Baş, çıkışta gazetecilere değerlendirmelerde bulunarak, Darende´ye ilk defa geldiğini söyledi.

Külliyenin, manevi havası ve estetik mimarisinin kendisini çok etkilediğini belirten Baş, ?Daha önce Somuncu Baba Hazretleri´ni duymuştuk lakin ziyaret etme imkânımız olmamıştı.  Her ne kadar 1400´lü yıllarda yaşamış olsa bile O´nun ahfadının kurmuş olduğu sadakayı cariyeyi bugüne dek sürdürmüş. Bu vesileyle Somuncu Baba Hazretleri´nin bölgede manevi kalkan olarak etkisini görüyoruz. Kültürümüzün bir tapusu olarak bu eseri yaşatmış olan aile efradına teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu vesile ile bizde Somuncu Baba´yı daha yakından tanıma imkânı bulmuş olduk. Bütün bu hizmetler, eserler ve külliyeler ziyaret ve araştırmacılar için önemli bir merkez olmakla birlikte bu topraklar üzerinde bizim tapumuzdur. Bunlara sahip çıkmak herkesin görevi olmalıdır. Buraların imar ve ihyasını yürüten Hulusi Efendi Vakfı´na çok teşekkür ediyorum.? dedi.

Baş ve beraberindekiler, külliyeyi ziyaretin ardından Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Müzesi ve Hamidiye Çarşısı´nı gezdi.

Hulusi Efendi Vakfı tarafından ziyaret anısına Sayıştay Başkanı Baş´a, vakıf yayınları hediye edildi.