Rektör Şentürk, ?Vakıf, her şeye hakkını vermiş?

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Recep Şentürk, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu.

Rektör Şentürk, ?Vakıf, her şeye hakkını vermiş?
Gündem 13.10.2018 17:41:12 2600 0

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Recep Şentürk, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu.

İlk olarak Somuncu Baba Külliyesi´ni gezen Rektör Şentürk, burada "Somuncu Baba" olarak da bilinen Şeyh Hamid-i Veli Hazretleri ve mutasavvıf Hulusi Efendi Hazretleri´nin türbelerini ziyaret etti.

Külliye gezisinin ardından Şentürk, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi´ye nezaket ziyaretinde bulundu. Hamidettin Efendi, bir süre misafir edilen Rektör Şentürk´le yakından ilgilendi.

Vakıf hizmetleri hakkında bilgi veren Hamidettin Efendi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şentürk, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu´nun bağrında böyle güzel eserleri ve hizmetleri görünce çok heyecanlandığını söyledi.

Daha önce defalarca duyduğu ve ilk defa gelmenin kısmet olduğu Darende´de, tarihin yaşadığını aynı zamanda ondan daha önemlisi o ruhun canlı tutulduğuna şahit olduklarını aktaran Rektör Şentürk, ?Her şehrin kadim binaları vardır, birde ruhu vardır. Birçok şehrimizde kadim binalar mevcudiyetini sürdürüyor ama ruhu kaybolmuş. Elhamdülillah, Darende´de tarihin yaşadığını aynı zamanda ondan daha önemlisi ruhunun canlı tutulduğunu müşahede ettik. Burada oldukça bilinçli bir yaklaşımla tarihin korunduğunu ve yaşatıldığını en güzel şekliyle gördük. Burada her şeyin en mükemmel şekilde yapıldığını ve zarif bir şekilde planlandığını müşahede ettik. İlçeye kazandırılan her şeye hakkını vermişler. Bu güzide hizmetleri Darende´ye kazandıran Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş´e teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bundan sonraki yapılacak güzel hizmetlerde de Cenabı-ı Allah muvaffak eylesin.? dedi.

?Darende benim için sürpriz oldu?

Müslümanların son asırda ihmal ettiği herşeyi burada en güzel şekliyle yapıldığını gördüklerini kaydeden Şentürk, Anadolu´nun bağrındaki Somuncu Baba Külliyesi´nde hizmetlerin bu şekilde devam etmesi, benim için hakikaten sürpriz oldu. Yapılanları görünce çok mutlu oldum, gurur duydum. Böylesine estetik hizmetler, Müslümanların son asırda ihmal ettiği önemli bir husustur. Ben burada bunların hepsinden öte bir düşünce ve güzellik gördüm. Tekrardan Vakıf Başkanımızdan ve gönül veren herkesten Allah razı olsun, bizleri misafir ettikleri için çok teşekkür ederim.? diye konuştu.