Prof. Dr. Metin Sözen´e onursal doktora

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından ?Onursal Doktora? unvanı verildi.

Prof. Dr. Metin Sözen´e onursal doktora
Kültür-Sanat 17.12.2016 10:44:17 1576 0

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı hemşehrimiz Prof. Dr. Metin Sözen´e, Türk Sanatı ve Mimarlığı konusundaki araştırmaları ile Türkiye´de doğal ve tarihi mirasın korunmasına ve tanıtımına yaptığı katkılarından ötürü İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından ?Onursal Doktora? unvanı verildi.

İKÜ Ataköy yerleşkesinde bulunan Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi´nde düzenlenen akademik törende, Prof. Dr. Sözen´e doktora unvanını İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel tarafından takdim edildi.

Kültür ve Turizm Eski Bakanı Atilla Koç, Merkez Bankası Eski Başkanı Gazi Erçel, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Sezer Cihan ile çok sayıda akademisyen ve öğrencinin takıldığı törende konuşan Prof. Dr. Metin Sözen, şunları söyledi:

?80 yıllık hayatımda geriye baktığım zaman hangi noktalarda nelerin kaldığını görmek istediklerini söylediler. Bu bakımdan 50 yıldır Türkiye´deki doğal ve kültürel mirasın geçirdiği evrelerin de bir nevi gözden geçirmesi oldu. Katkıda bulunan insanlarla tekrar dirsek teması oluşturdu. Bu benim için en büyük mutluluk."

Prof. Dr. Sözen´e doktora unvanını takdim etmekten mutluluk ve gurur duyduklarını dile getiren İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel de, ?Umarım sayın hocamız daha uzun yıllar ülkemize ve dünyaya büyük hizmetlerde bulunur. Kendisini sağlık, mutluluk, başarılar diliyorum" diye konuştu.