Özel okuldan ?Geleneksel 4. Bilim Şenliği?

Özel Hacı Naciye Ateş Okulları öğrencileri tarafından "Geleneksel 4. Bilim Şenliği? düzenlendi.

Özel okuldan ?Geleneksel 4. Bilim Şenliği?
Eğitim 9.05.2018 08:12:39 1090 0

Özel okuldan ?Geleneksel 4. Bilim Şenliği?

Özel Hacı Naciye Ateş Okulları öğrencileri tarafından "Geleneksel 4. Bilim Şenliği? düzenlendi.

Zekâ oyunları, el sanatları sergisi, fizik projeleri, kimya deneyleri, astronomi sunumları, uzay bilimleri, kültürel ve coğrafi keşifler, ahlaki değerler eğitimi, kişisel gelişim gibi birçok görsel ve teknik içerikli projelerin yer aldığı şenliğin açılışını ilçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince ve Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce yaptı.

Fuar hakkında katılımcıları bilgilendiren Kurum Müdürü Resul Kesenceli, şenlikte 50 projenin sergilendiğini ifade ederek, öğrencilerde bilimsel merak uyandırmak ve yeni fikirler üretmelerini sağlamak, öğrencilerin gözlem yaparak kendi düşünce ürünleri olan projeleri geliştirmelerine fırsat oluşturarak geliştirdikleri projelerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilmelerini sağlamak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Kesenceli bu yıl 4.´sünü düzenledikleri şenliğe ilginin oldukça yüksek olduğunu belirterek, "Öğrencilerimiz, kendi alanlarıyla ilgili yaptıkları projeleri beğeniye sundular. Bununla birlikte el sanatlarına yönelik atölye çalışmalarını sergiledi. Yenilenebilir enerji, tarım ve kültürel projelerle geleceğe yönelik önemli projeler hazırladı. Bir projemiz TUBİTAK bölge sergisinde dereceye girdi ve ödül aldı. Okulumuz aynı zamanda Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenleyerek önemli bir sosyal sorumluluk hizmetinde bulundu."

Şenliği gezerek öğrencilerden hazırladıkları projeler hakkında bilgi alan Kaymakam Zengince ve Milli Eğitim Müdürü İnce, projede emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Ziyaret anısına Kesenceli, Zengince´ye el yapımı ibrik hediye etti.